Praktische problemen LEW woning | Ecobouwers.be

U bent hier

Praktische problemen LEW woning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tom-30
06/04/2007 - 23:02

hoi,

Ik doe mijn uiterste best om mijn toekomstige woning zo energiezuinig en koudebrugvrij te bouwen maar ik kamp toch nog met enkele praktische vragen.

De onderstaande link geeft een voorstelling:

http://img1.imagefuse.com/my.php?image=11758933542.jpg

Het probleem is het volgende : mijn architect heeft voor de vloeropbouw 25cm voorzien vanaf de vloerplaat. Deze zal ik oa gebruiken voor 10cm XPS Styrodur isolatie. Het voordeel van deze vloeropbouwhoogte is dat ik een Ytong-blok als aanzet kan gebruiken voor mijn binnenspouwblad. Hierboven gebruik ik dan gewone snelbouw.

Op die manier heb ik geen koudebrug bij de aanzet van het binnenspouwblad maar het probleem dat ik nu heb is : waar moet ik de waterkeringslaag voorzien.

Mijn eerste gedacht was om deze te voorzien boven de eerste laag snelbouw en zo aflopend naar het buitenspouwblad maar het probleem hierbij is dat ik dan een plint moet voorzien van 15cm hoog, nl de hoogte van de eerste snelbouw.

Of zijn er nog andere mogelijkheden?

Alvast bedankt,

Tom

5 Reacties

Reacties

afbeelding van philip-5
07/04/2007 - 06:43

Tom,

Ik zou op mijn 1 ste laag cellenbeton een ytong gebruiken van 3 cm.
Dan zit je met je waterkering 3 a 4 cm boven de vloer.

greets phil

de ytong in de gamma of brico kopen: daar is die maar 20cm hoog, en dan kan je daarop een snelbouw van 9cm plaatsen en zit je waterkering mooi achter je standaardplint van 7cm hoog.

(of doen wat onze voorkeur geniet: snelbouw 9cm + perinsul 5cm + snelbouw 15cm en dan zit je waterkering ook op de juiste laag)

groeten,
christophe

afbeelding van eric de herdt
08/04/2007 - 14:50

Hallo

In de praktjk is de eerste voeg op de betonplaat(tussen plaat en ytongblok) redelijk dik omdat de plaat niet recht is of ligt en de ytong wel pas moet komen te liggen.
Dus komt bovenkant ytong zowiezo op 27 of 28 cm dus komt de folie achter de plint.

Mvg Eric

afbeelding van tom-30
09/04/2007 - 09:25

bedankt voor de info.

tom

afbeelding van martijn-2
09/04/2007 - 09:48

Beste Tom,

Je moet wel oppassen met opstijgend vocht uit de fundering.
Het aanbrengen van een waterkering onder de Ytong kan dit tegengaan.
Eigenlijk zou je de volledige blok moeten inpakken... Foamglas heeft een alternatief, de perinsul blokken. Deze zijn op zich dampdicht dus goed tegen opstijgend vocht maar ietsje aan de dure kant.
Je mag een plint aanbrengen over een waterkering als je ervoor zorgt dat de bevestiging zelf geen brug maakt.

Anderzijds zou ik deze info zeker aan je architect vragen. Hij wordt ervoor betaald en is 10 jaar aansprakelijk voor conceptfouten.

Groeten,

Martijn

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.