PR* CLIMA | Ecobouwers.be

U bent hier

PR* CLIMA

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van koen-1
26/12/2007 - 11:58

even de situatie schetsen:familie heeft bij een nieuwbouw als onderdak de standaard delta halfharde plastic platen gebruikt(ondanks mijn afraden)daaronder willen ze 18 cm glaswol plaatsen en de bouwfirma zij van bouwplastic te gebruiken als dampscherm (volgens hun was die zelfs dampdoorlatend!!)nu stel ik hun voor van het onderdak fatsoenlijk af te plakken en pr*clima te gebruiken aan de warme kant van de isolatie.is dit een betere oplossing?(hadden ze beter geluisterd dan was deze vraag overbodig geweest.)

1 Reactie

Reacties

afbeelding van jef-22
26/12/2007 - 23:47
Jef

Koen,

Uw folie die aan de warme kant zit mag zeker niet dampopen zijn! Ik weet niet in hoeverre uw bouwplastic hieraan voldoet. Bij twijfel is Pr*cl*m* een alternatief.

Wat mij echter een beetje stoort is het feit dat uw onderdak niet damp-open is...
Dit betekend dat de isolatielaag 'ingesloten' zit.
Als er vocht in die laag komt (om welke reden dan ook) dan zit dit vocht 'gevangen'.
Dit kan dramatische gevolgen hebben bij houten dakconstructies (rot!)

Ik ken mensen die het gedaan hebben en er content van zijn, daar niet van, maar dan moet je alles wel héééééél goed afplakken hoor.

Persoonlijk doe ik dat niet. Ik heb het onderdak vervangen door een damp-open materiaal.
Reden: Ik heb het lef niet om mijn dakconstructie in gevaar te brengen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.