Pomp van Cerapur top condensatieketel maakt zoemend geluid | Ecobouwers.be

U bent hier

Pomp van Cerapur top condensatieketel maakt zoemend geluid

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van An.ja
10/11/2011 - 09:43

Sinds een goeie maand ben ik de trotse eigenaar van een Junkers condensatieketel.
Over de werking van het toestel ben ik best tevreden. Warm water en verwarming worden prima afgeleverd.
Echter, ik zit met een vraag waar ik tot op heden geen antwoord op heb. En vermits ik geen specialist terzake ben, probeer ik via deze weg een antwoord te vinden op deze vraag.

Is het normaal dat de pomp een zoemend geluid maakt? De ketel hangt in de badkamer op het gelijkvloers. Gans de dag produceert de pomp een zoemend geluid dat op de duur echt op de zenuwen werkt.
De installateur wist niet wat er aan de hand was en raadde me aan een technieker van Junkers te laten komen. Buiten het feit dat de pomp volgens hem nogal 'zwaar' draaide, was er niks aan de hand.

Gisteren is er een vertegenwoordiger van Junkers terplaatse geweest samen met de installateur. Als uiteindelijke oplossing voor het gezoem, hebben ze de aansluiting van het nieuwe b-b systeem veranderd naar het vroegere 1-2-4 systeem.

Op mijn vraag of het normaal is dat de pomp lawaai maakt, heb ik tot op heden enkel als antwoord gekregen dat deze ketel maar 34 db produceert.
Gelukkig hebben mijn huisgenoten en bezoekers ook opgemerkt dat er wel degelijk storend lawaai is. Anders zou een mens nog aan zichzelf gaan twijfelen.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van flesjespa-1
10/11/2011 - 23:29

Ik vind de onze ook niet bepaald stil, maar moet er nog eens naar kijken. Als ik de bekisting vd ketel weghaal en mijn vingers tegen het achterframe duw, demp ik een heleboel geluid. Ik heb het idee dat de muurbevestiging een bep. trilling overzet op de muur waardoor die alles doet resoneren.

afbeelding van An.ja
12/11/2011 - 09:13

Bedankt voor je reactie.

Ik heb al zoveel mogelijk informatie omtrent dit probleem proberen verzamelen. Had eigenlijk nooit gedacht dat er hoegenaamd problemen zouden zijn. Mijn installateur zei me immers dat je zo'n toestel normaal gezien praktisch niet hoort.

Bij de Junkers Cerapur Comfort is een isolatiemat voorzien die tegen de muur dient bevestigd te worden alvorens de ketel te hangen. Ik vraag me af waarom dat zoiets niet standaard geplaatst wordt.

Door de nieuwe manier van aansluiten (1-2-4) hebben we nu geen last meer van de zoemende pomp omdat ze enkel werkt als er warmte wordt gevraagd via de thermostaat.

Volgens de installateur is er trouwens geen verschil met het andere systeem. Kan ik moeilijk aannemen maar vermits mijn technische kennis op dit gebied quasi nul is...

 

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
15/11/2011 - 10:28

 

 

Beste An.ja,

 

Waarom was de pomp ervoor ook niet aangesloten volgens (1-2-4)? Het is toch niet normaal dat de pomp een ganse dag moet staan draaien, ook als er geen warmte wordt gevraagd.

 

Trillingen en zoemgeluid zijn een zeer lastig onderwerp. Mijn pomp voor putwater maakt ook nog steeds veel lawaai, ook nadat ze op "silent blocs" is gezet.

 

Nu moet ge zien of het u nog fel hindert. Anders moet de constructeur metingen komen doen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.