Polyglas | Ecobouwers.be

U bent hier

Polyglas

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bruno-17
26/05/2006 - 08:03

Ik heb 5 jaar geleden een woning gekocht, en ben nu aan het bekijken wat er kan verbeterd worden , ik heb echter gemerkt dat aan de voorkant van het huis ( gebouwd in 1950) aluminum ramen zitten met 2kamers en thermisch onderbroken met dubbel glas met de vermelding erin polyglas 8/24 geplaatst in de jaren 80 door een duitse firma en aan de achterkant gewone all. ramen die net thermisch onderbroken zijn , maar vervangen worden, mijn vraag is laat ik de voorste ramen ook best vervangen. wie weet er meer over dat polyglas 8/24?
groetjes

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
26/05/2006 - 08:09

Bruno

Geen idee, maar als de ramen en glas van 1950 zijn, is je glas hoogstwaarschijnlijk 2.9, bij mijn weten bestond er toen geen beter glas.

Hans

afbeelding van bruno-17
26/05/2006 - 09:25

Hans,

De voorste ramen zijn geplaatst begin jaren 1980 kan geen juiste datum van plaatsing geven ( raam opbouw is in 3 stukken zichtbaar in gedeelte dat openklapt all.kamer thermische onderbreking terug all. kamer ), de achterste zijn geplaatst ongeveer 1976-77

groetjes

afbeelding van Hans Delannoye
26/05/2006 - 10:58

Bruno

Ik vind niets terug over Polyglass, maar gezien de datum zal het toch hoogstwaarschijnlijk 2.9 glas zijn, veel beter bestond toen niet, tenzij drievoudig, dat haalde toen een U rond de 2,0. Vervangen door 1.1 glas kan zinvol zijn, maar gezien de ouderdom zal die thermische onderbreking eerder theoretisch zijn. De beste alu-profielen halen vandaag waarden kleiner dan 2,0 W/m²K, die oude zullen eerder tussen 4 en 5 zitten. En dus risico op condens (kwasi zekerheid).

Hans

afbeelding van Anonieme gebruiker
26/05/2006 - 11:43
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Hans e.a.

Hoe is de situatie voor houten profielen? Concreet heb ik nog houten profielen voor dubbel glas (2.9) uit de jaren '70. Nu zie ik daar wel haarscheuren in, maar deze zitten er toch al zeker een vijf jaar in en hoogstwaarschijnlijk veel langer (We hebben het huis toen gekocht.). De vraag is of het houtwerk nog dezelfde levensduur heeft dan het nieuwe glas, anders is het duur glas.

Ik vermoed dat het glas laten vervangen door 1.3 glas (12 mm) het eenvoudigste is en dat 1.1 glas (15 mm dacht ik) al wat moeilijker -lees duurder- zal zijn.

Een andere optie is volledige ramen te vervangen, eventueel door beter dan 1.1 glas en profielen. Heb jij een ruw idee van de meerprijs, tov glas vervangen?

Alain

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.