Poll: Dit forum okee? | Ecobouwers.be

U bent hier

Poll: Dit forum okee?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

10/11/2009 - 12:34

23 Reacties

Reacties

11/11/2009 - 21:20

Het leek me zowel leuk als interessant om eens een poll te doen over het forum.

Voor alle duidelijkheid: het gaat over de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheden van dit forum, niet over de inhoud van de discussies.

De poll blijft open tot 31 december 2009

Je kan zo vaak stemmen als je wil, maar je stem wordt maar één keer geteld ;)

Het resultaat van je bijdrage aan de poll wordt pas zichtbaar nadat je het scherm hebt ververst ( of bij je volgend bezoek aan dit topic)

Nadat je je keuze hebt aangeklikt, opent er een venster van de makers van deze online poll. Daar hoef je niets mee te doen, je kan het gewoon sluiten.

Niemand kan zien wie er wat gestemd heeft. Dus niet twijfelen, maar stemmen!

 

10/12/2009 - 23:20

Op dit moment hebben er al 24 mensen gestemd! Waarvoor dank.

In de poll is antwoord 5 (" ik post mijn keuze op het forum") nog door niemand gekozen. Het was wellicht niet duidelijk genoeg. Mijn bedoeling met dit vijfde antwoord was om aan kenners in deze materie de kans te geven om in een eigen bericht in deze discussie uitgebreid te omschrijven waarom zij deze of gene software verkiezen. Dus, aan alle geeks die hier rondzwerven, we hebben je mening nodig!

Bert

12/11/2009 - 10:20

Aangezien de 'forumeigenaar(s)' reeds in een antwoord op je eigen vraag hebben aangegeven dat ze bij Drupal willen blijven, denk ik dat deze poll bijna zinloos is. Het enige zinnige is dat een (beperkt) aantal gebruikers aangeven dat er een en ander moet verbeterd worden.

Het zou mijns inziens zinniger zijn moest er een poll gemaakt worden die de prioriteit van te verbeteren tekortkomingen met de vinger wijst. Dan weten de ontwikkelaars waar hun energie eerst in te steken. Alhoewel, ik steek mijn hand in het vuur dat de niet-chronologische weergave het grootste pijnpunt is.

 

Ik zal alvast beginnen met enkele zaken te listen, iedereen mag aanvullen:

*(niet) chronologische weergave

*gebruikerskeuze tussen chronologische of hiërarchische weergave

*nieuwe berichten sinds laatst aangelogd

*navigatie naar laatste post vanuit elk overzicht (i.p.v. de thread start)

*een vorm van opmaak code

*minimale gebruikerstatistiek bij elke post (lid sinds, aantal posts)

*een reputatiesysteem (zeer nuttig voor nieuwe gebruikers)

*verbieden van anonieme posts (omstreden, maar nuttig in een poll)

*een zeer persoonlijke recente ergernis: minder agressieve spamfilter of gebruiksvriendelijkere captcha's

Eigenlijk wordt bijna al het bovenstaande reeds geboden door standaard forum software (phpbb, vbulletin,... ) maar als de makers dit alles zelf willen implementeren is het hun goed recht.

 

Mvg, Marc

 

 

12/11/2009 - 23:36

Hallo Marc,

Waw, je hebt duidelijk nagedacht over het forum. Je opsomming van zaken die voor verbetering vatbaar zijn is zo goed als compleet denk ik! Er zullen nog wel een paar dingen aan toe te voegen zijn, maar je hebt het essentiële genoemd.

Ik ben deze poll niet begonnen om een campagne tegen de makers van ecobouwers.be te starten. Integendeel, vanuit mijn betrokkenheid bij het onderwerp van dit forum, wil ik proberen constructief mee te denken om er iets goeds van te maken. Ik word gewoon droevig van het huidige forum. Het kan zoveel beter en mensvriendelijker.  Benjamin noemde het aantal bezoekers per dag. Dat is inderdaad niet mis. Maar de vraag is hoeveel van die passanten ook deelnemende forumleden worden. Dàt bepaalt de levenskracht en de toekomst van een forum. Met de huidige forumsoftware vrees ik dat BBL hier echt kansen mist. Dat is geen kritiek en niet bedoeld als aanval, maar gewoon mijn indruk. Momenteel veroorzaakt het forum te veel kleine en grote ergernissen voor de bezoeker, waardoor hij of zij zich niet snel thuis zal voelen in deze gemeenschap.

Het is mijn mening, dat het forum het hart van ecobouwers.be is. Niet de wiki, de blogs, de artikelen en persberichten. Het forum is m.i. de plaats waar mensen eerst terecht komen om dan wellicht verder te speuren in de rest van de site. Vandaar het belang van een degelijk en gebruiksvriendelijk forum.

Ja, BBL heeft voor Drupal gekozen. Prima keuze. Mijn stelling is dat alleen het forum van Drupal, zoals het hier gebruikt wordt, niet goed is. Ecobouwers kan uiteraard doen wat ze willen, maar het is mijn overtuiging dat de site enorm vooruit zou worden geholpen door een ander forum. Ik zit al jaren op diverse internationale forums en heb al veel zien komen en gaan. Ecobouwers verdient gewoon het beste!

Daarom vind ik deze poll wel zinvol. Hoe anders kan je zicht krijgen op wat er bij de bezoekers leeft. Ok, slechts een fractie van de bezoekers neemt deel aan zo'n poll, dat is altijd zo. Mar het zijn doorgaans wel dié mensen die het meest begaan zijn met het initiatief.

Sorry voor mijn langdradigheid dit keer. Nogmaals dank Marc!

Bert

 

19/11/2009 - 09:47

Marc,

ik ben het volledig met je eens. De niet-chronologische weergave stoort mij enorm. Ik hoop dat dit in de toekomst mag veranderen, maar aangezien het forum al een tijdje op deze wijze werkt, vrees ik ervoor. Als je ziet hoe het bouwforum werkt, dan is er nog werk aan dit forum

14/12/2009 - 12:37

Even ter herinnering: op 31 december 2009 sluit deze poll.

(Deelname is gratis en moreel verplicht. Hapjes en drankjes aan de uitgang.)

Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk En Bewonder!

Uw Pollepel.

 

 

29/12/2009 - 12:22

29/12/2009 - 12:19

Technisch spreek ik er me niet over uit, inhoudelijk wens ik toch het volgende te zeggen:

Er is volgens mij een gebrek aan controle door moderator(s), wat leidt tot

- te veel al dan niet verborgen reclameboodschappen

- niet ter zake doende antwoorden, of antwoorden die niets bijdragen

- foute antwoorden en tips

- oeverloze discussies

- vraagstaarten die op dit forum helemaal niet thuis horen

...

Het oude forum had ook zijn gebreken, maar ik stel helaas vast dat een aantal vaste en betrouwbare posters afgehaakt hebben, jammer voor de mensen die op zoek zijn naar advies i.v.m. milieu-en energievriendelijk bouwen.

29/12/2009 - 12:56

Ja Patrick, ik ben het eens met je opmerkingen over de inhoud van het forum. Het is een zwak forum geworden, ondanks de inspanningen van enkelen om er iets van te maken.

De vraag is misschien of de "afwezigen" ( o.a. vroegere actieve deelnemers) ongelijk hebben??

Ik blijf erbij dat de forum-software mee aan de basis ligt van dit kwakkelende forum.

Mijn vorige berichtje hier heb ik vier keer moeten bewerken, voordat de aftel-banner juist was, en vier keer heb ik de beruchte CAPTCHA moeten invullen. Om gek te worden. Vooral ook dat zinnetje: "we're sorry, but the software thinks you are a spammer" of zoiets...

Wat ook zwak is is dit:

Waarom heeft BBL niet naar andere eco- of bouw-fora gekeken bij het maken van de forum-indeling?

En ik mis als sub-forums : een zandbak (om de forum-werking te leren kennen), een rubriek "naast de kwestie" ('off-topic'), waar alles door de beugel kan, en , waarom niet, een rubriek allerlei (humor, foto van de week, enz..)

Maar goed, als BBL niets doet, zal er vanzelf wel een alternatief ontstaan.

 

 

29/12/2009 - 13:20

 

verbertus schreef:

"Maar goed, als BBL niets doet, zal er vanzelf wel een alternatief ontstaan."
 

Dat alternatief is er al, en het heet bouwinfo.be ;-)

Waar je overigens spammers makkelijk met 1 klik kan aangeven aan de mods.

Een forum dat misschien geen officieel BBL-label kàn dragen, maar dat een pak laagdrempeliger is, dynamischer en gebruiksvriendelijker.

Maar proberen het warm water opnieuw uit te vinden is toch zo egostrelend hé ;-)

Ik kan maar niet begrijpen dat onvrede over de sfeer en/of de (bouw-)technische correctheid van een ander forum jullie zo blind kan maken voor de positieve eigenschappen van dat forum. Het feit dat het "leeft", om er maar 1 te noemen.

If you can't beat them, join them.

 

 

30/12/2009 - 23:44

Flesjespa, ik heb geprobeerd je te antwoorden, heb er drie kwartier aan gewerkt om het zo zinvol mogelijk te maken, maar na het invullen van de CAPTCHA, gebeurde er niets en was mijn tekstje voor altijd verdwenen. Heb geen zin om het opnieuw te doen. Of ik sta ondertussen op een zwarte lijst hier, of dit forum is waardeloos. ( maar dat wisten we al ;) )

31/12/2009 - 08:08

Verbertus, ik kan niet goed volgen, want voor een reactie te posten moet je toch geen captcha invullen, aleen uw eerste keer bij het registreren ? Ik ga nu op 'opslaan' klikken' (logisch?) en daarmee is de kous af

31/12/2009 - 12:52

Hallo Patrick,

 

Wel mijn ervaring is anders. Bijna iedere keer bij het plaatsen van een bericht moet ik de captcha invullen. Dat is op zich vervelend, maar gisteren verdween gewoon mijn tekst na het invullen van de captcha en het op "opslaan" drukken.

Misschien heb ik met al mijn kritiek op het forum de software op stang gejaagd? ;)

31/12/2009 - 13:31

Ik heb ook nog nooit een captcha moeten invullen.  Er zit wel een controle achter als er "verdachte inhoud" in het bericht zit, dat er een captcha moet ingevuld worden.  (Dit om automatische spammers tegen te houden.)  Het zou me verbazen dat je regelmatig in dat geval zou zijn, misschien bepaalde woorden...  Ik heb zo een collega die een verbasterde "haan" in het Frans in zijn achternaam heeft, jammer genoeg heeft dat in het Engels een iets andere betekenis;-)

 

PS. Het kan zijn dat mijn moderator rechten inhouden dat ik nooit een captcha krijg, maar dan zou de software me verbazen ;-)

 

31/12/2009 - 13:56

Ik heb al een keer of drie, vier zo'n captcha moeten invullen.

En ik antwoord niet veel meer.

 

Dirk Bauwens

 

31/12/2009 - 15:28

Dirk

Heb je een idee waarom de captcha tevoorschijn kwam?

 

Langere antwoorden, specifieke onderwerpen??

 

Alain

 

31/12/2009 - 16:07

Ik denk dat dit forum een niet erg gebruikelijke manier van (automatisch) in- en uitloggen hanteert. Misschien wordt een (relatief) traag antwoordend iemand (relatief) snel uitgelogd: nog voordat het antwoord verstuurd is? Wat dan aanleiding zou geven voor een captcha?

 

Dirk Bauwens

31/12/2009 - 14:11

<<Er zit wel een controle achter als er "verdachte inhoud" in het bericht zit, dat er een captcha moet ingevuld worden.  (Dit om automatische spammers tegen te houden.)>>

Ik denk dat ik de oorzaak gevonden heb, dankzij deze info van Alain. Ik gebruik vaak een editor om een bericht op te stellen. (Xinha here) Waarschijnlijk ziet de forum-software dat als een mogelijk gevaarlijk stukje script.

Bedankt Alain.

 

31/12/2009 - 16:50

Ik moet ook bijna elke keer een CAPTCHA invullen, ik doe niets speciaal, ik typ gewoon de tekst in de aangeboden box en de inhoud van mijn berichten kan je zelf controleren.

 

Mvg, Marc

 

/edit: dit keer moest ik geen CAPTCHA in vullen. Misschien typ  ik gewoonlijk veel langere berichten...

31/12/2009 - 17:40

Ik beken, ik ben een trage schrijver en heb de gewoonte midden in het schrijven van een berichtje of reactie, weg te lopen en iets anders te doen ( poes eten geven, brandhout binnenhalen, sigaretje roken,...) Vaak helpt zo'n onderbreking om daarna de tekst vlotter af te werken.

Ik ga dit nu posten  ('"opslaan"), ik zie dat ik nog steeds ingelogd ben, één-twee-...

 

EDIT: en voilà, géén CAPTCHA.

04/01/2010 - 13:55
  1. Gelukkig
  2. Nieuw
  3. Jaar !!   

De poll is nu gesloten, tijd voor conclusies?

De cijfers spreken voor zich denk ik:

  • 60% wil een ander forum
  • 54% kiest daarbij voor PhpBB
  • 22% vindt het forum bruikbaar, maar is niet echt tevreden
  • 16% vindt het forum ok.

In de politiek zou dit een "verpletterend duidelijk antwoord van de kiezer" zijn..

Mijn taak als Pollepel zit er op. Ik onthou me van verder commentaar.

Bedankt deelnemers!

 

 

14/04/2013 - 19:12

Ik ontdek dit nu pas omdat ik dezelfde ergernissen ondervind die blijkbaar al lang bestaan.

Raar dat hiermee nooit rekening is gehouden.

Dus een vraag aan de moderator(en): waarom blijft het forum toch met deze tekortkomingen bestaan?

Charel

 

23/11/2013 - 09:00

In de toekomst zullen Drupal en phpbb naar elkaar toegroeien omdat ze op dezelfde software componenten gebouwd zullen worden. (symfony2) Misschien dat een vlotte integratie dan mogelijk zal zijn. In ieder geval zou ik er alles aan doen om de bestaande posts te behouden.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.