Plintverwarming? Werkt dit? | Ecobouwers.be

U bent hier

Plintverwarming? Werkt dit?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stevence
13/12/2007 - 16:58

Op de site van Technea las ik iets over plintverwarming.

http://www.technea.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=156&Itemid=157

In ons huis gaan we op het gelijkvloers met vloerverwarming werken en in de badkamer met vloer/wandverwarming. In de kinderkamer is geen van de twee mogelijk (houten roostering, bureautjes, kasten, bedden, enfin...). We dachten een een gaswandtoestel, maar da's ook niet ideaal. Zou dit een waardig alternatief zijn?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van sublimator
13/12/2007 - 19:21

Men zou kunnen zeggen dat het plintverwarmingssysteem ergens tussen klassieke radiatorverwarming en vloerverwarming 'tussengangt' maar dan wel met een máár.
Om stralingscomfort te creëren is het wel een slimme zet om alle muren zo rechtstreeks mogelijk te verwarmen met convectiewarmte ipv één grote centrale convector (onder het raam), die vooral de lucht verwarmt ( en heel onrechtsstreeks ook de andere muren). Dat zal het gehalte aan stralingswarmte binnen een bepaalde ruimte misschien wel te goede komen met de gekende besparingen als gevolg.
Langs de andere kant zitten we o.a. met retourtemperaturen die boven de condensatietemperatuur van de condenserende gasketeles zitten.
Dus energetische winst zit er uiteindelijk niet echt in, misschien winst in comfort ?

afbeelding van roover
13/12/2007 - 19:40

Ik zou toch eerder de opties qua lage temperatuur stralingsverwarming nog
eens bekijken : in een kinderkamer is bv. de plaats achter/onder het bureau
m.i. ideaal voor muurverwarming : geen risico op schade door boren in de
muur en altijd warme voeten en een koel hoofd om te studeren...
Je kan sommige vloerverwarmingssystemen ook als plafondverwarming
gebruiken, en als je er dan nog koud water op kan zetten heb je in de zomer
de best denkbare (en energetisch + ecologisch nog enigszins verantwoorde)
airconditioning (na een zonnewering natuurlijk...)

afbeelding van stevence
14/12/2007 - 12:20

bedankt allen. Wandverwarming voor onze slaapkamer is geen probleem, voor de kinderkamer heb ik dat overwogen en doe ik dat nog steeds, maar:

- er zijn nog geen kinderen. Wat me tegensteekt aan wandverwarming is dat het de ruimte stukken minder flexibel maakt en ik vind het raar om nu al te denken over de indeling van een kinderkamer als die kinderen er gewoon nog niet zijn. En kinderen worden groot en willen dan misschien iets aan de indeling van hun kamer veranderen. En ja, dan zit je vast.

- onze buitenmuur langs de straatkant kan niet geïsoleerd worden (kan wel, maar moet dan wegens rooilijn stuk muur afkappen en opnieuw bezetten, voorlopig financieel onmogelijk)

- ik hoop een beetje op warmtetoevoer via het balansventilatiesysteem.

Dit systeem kan ook op 30° werken, maar het zal inderdaad wel te mooi om waar te zijn zijn.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.