pleisterwerk | Ecobouwers.be

U bent hier

pleisterwerk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van annelies vandenberghe
12/12/2007 - 10:59

Wij renoveren een bestaande woning, hebben 16 cm vlas gestoken, damprem en daarvoor een stijlwand in fermacell. Is het oké om daarop te pleisteren met een gewone kalk, of is die niet voldoende dampopen? Suggesties voor andere materialen

mvg
Annelies

2 Reacties

Reacties

afbeelding van jan verstricht
12/12/2007 - 14:47
Jan

opletten met de term "gewone kalk": is het gebluste kalk (luchtkalk), hydraulische kalk, of bedoel eerder gips? Dat laatste is de meest courante afwerking tegenwoordig (om technische redenen? van een schilder hoorde ik ook nog de opmerking om met gebluste kalk te pleisteren: "maar daar word je blind van!" - toen van persoonlijke beschermingsmiddelen nog geen sprake was waarschijnlijk was dat dus blijkbaar een beroepsziekte).

Om op de vraag terug te komen (ik vermoed dat het de binnenkant is die je isoleert?): luchtkalk is heel wat dampopener dan gips. Binnenkant hoeft niet dampopen te zijn - is vooral aan de buitenkant van belang (zie ook andere actuele vraagstaart)

afbeelding van Anonieme gebruiker
14/12/2007 - 22:22
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Bedankt Jan!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.