plat dak vervangen | Ecobouwers.be

U bent hier

plat dak vervangen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van admin
13/04/2008 - 00:14

Hallo,

Wij moeten ons oud plat (koud)dak vernieuwen daar er op 1/3 van het dak blazen zijn of je de balken ziet liggen van de houten roostering. We kregen prijs van 3 vakmannen en verschoten van de prijs. Voor een nieuw warm dak van 260 m2 gaat dit van 25000 euro naar 29000 euro. Dit met afbraak oud dak en plaatsing van osb-platen, dampscherm en Epmd. De vraag is of het nodig is en of de prijs normaal is (100 euro/2). Plus welke en hoeveel isolatie is er nodig om goed geïsoleerd te zijn de komende 50 jaar.
Of kunnen er nog andere oplossingen goed zijn voor ons probleem?? Bvb. een gewoon dak en zo meerwaarde creëren door extra ruimte??

Alvast bedankt voor uw reactie, Stefaan.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van guido-13
13/04/2008 - 08:50

je kiest wel voor te gaan van het ene uiterste naar het andere, zij gebruiken al geen osb van den hubo, gamma, of dergelijke, bij mijn timmerman kosten deze ook 2x zoveel als voorgenoemde, de isolatie zal wel inbegrepen zijn, en Epdm is ook niet van het minste, je afval moet speciaal verwerkt worden, zij kunnen dit ook zomaar niet naar containerpark doen. gecombineerd zal dit al een grootstuk van je prijs verklaren.

afbeelding van wgb
13/04/2008 - 12:23

Daarbij vergeet je te vermelden wat of hoeveel daarvan aan extra dingen in je dak zitten zoals lichtkoepels door-en afvoeren enz. Hoeveel strekkende meter randafwerking moet er worden gemaakt. Hoe hoog ligt het dak. De aan te brengen isolatie wordt een stuk dikker, over het alegemeen moeten de dakopstanden dan ook worden opgehoogd. Dit is nogal wat extra werk en kosten.
*Wim*

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.