plafond verwarming als vloerverwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

plafond verwarming als vloerverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van steviejanneke
22/03/2016 - 07:27

 

zou het intressant zijn om leiding op uw plafond (beton gewelven) te leggen en zo de beneden en boven te verwarmen?
boven en over slaapkamers en stukje gang

 

twijfel tussen dit en muurverwarming (op de binnenmuur)

3 Reacties

Reacties

afbeelding van charel
22/03/2016 - 17:52

In principe kan dat, maar je gaat de temperatuur slecht kunnen verdelen, het zal bijvoorbeeld boven veel warmer worden dan beneden.

afbeelding van Brecht Schatteman
08/04/2016 - 12:47

verdeling kan wel worden beïnvloed door bv isolatie in de vloer te steken. Wordt vaak omschreven als zinloos in een goed geïsoleerde woning, maar kan dubbel nut hebben: akoestische isoaltie. Als men akoestische isolatie toepast in de vloer kan men kijken naar de isolerende waarde om zo de warmteverdeling te duwen naar waar men wilt. Echt is plafond-verwarming van een ander comfort dan vloerverwarming (vloerverwarming houdt lichaam warm en zorgt dat vloer comfortabele contact-gevoel heeft, en het hoofd blijft koel, bij plafondverwarming wordt hoofd verwarmd en dan lichaam, en voeten blijven fris zeker als de vloer koud is).

afbeelding van steviejanneke
08/04/2016 - 15:24

isolatie in mijn vloer steken lijkt me niet echt meer mogelijk (mits het beton gewelven zijn)

het zal wel wand verwarming worden in de boven kamers en 1 muurtje beneden

mits het maar voor slaapkamers zijn moet dit niet te warmt zijn maar had er toch graag een constante 18graden gehad in de winter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.