plaatsing trekregelaar bij stookolieketel | Ecobouwers.be

U bent hier

plaatsing trekregelaar bij stookolieketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tompie
25/09/2007 - 17:03

ik ga een trekregelaar plaatsen op mijn rookafvoer van stookolieketel, nu is min vraag, waar plaats ik die het best. Ik weet dat ik een t-stuk moet steken met daarin de trekregelaar. Voor het moment gaat mijn buis ongeveer 1m horizontaal naar achter en dan ongeveer 4m naar boven, moet het t-stuk in het gedeelte achter de ketel zitten of in het vertikaal gedeelte of kan men dit ook in de plaats van de bocht steken

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
25/09/2007 - 19:35
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Het beste plaats je de trekregelaar in de horizontale buis. Deze locatie is meestal tamelijk vlot bereikbaar, wat nodig is om de trekregelaar af te regelen.
Indien mogelijk maak je best een rechtstreekse verbinding tussen het stuk van de T waarin de trekregelaar gemonteerd zit. Hiermee kan je vermijden dat er een koude tocht ontstaat in de ruimte waar het toestel opgesteld staat. Tevens kan je hierdoor bij gesloten toestellen het gesloten karakter bewaren van het toestel.
Deze techiek is ook bruikbaar bij pelletkachels die dikwijls gevoelig zijn voor sterk fluctuerende schouwtrek.

afbeelding van Anonieme gebruiker
25/09/2007 - 20:10
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

"Indien mogelijk maak je best een rechtstreekse verbinding tussen het stuk van de T waarin de trekregelaar gemonteerd zit. "
Een rechtstreekse verbinding met wat ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.