Plaatsing rookafvoer gaswandketel | Ecobouwers.be

U bent hier

Plaatsing rookafvoer gaswandketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dgdirk
29/08/2011 - 08:42

In 1996 liet ik een Vaillant gaswandketel plaatsen, gesloten systeem, met rookafvoer en luchtaanvoer op de voorgevel. Deze uitlaat bevindt zich op minder dan 1 meter onder een slaapkamerraam. De ketel hangt gelijkvloers.
Deze ketel is aan vervanging toe en omwille van de investering schrik ik wat terug voor een condensatieketel. Niet alleen is er de investering in de ketel, maar blijkbaar zou de rookafvoer niet behouden moeten blijven, maar zou ik door het dak naar buiten moeten, wat een aanzienlijke meerkost met zich meebrengt.
Mijn installateur stelt nu dat ik, ook bij de plaatsing van een nieuwe HR+ ketel (dus niet condenserend) hoe dan ook een nieuwe afvoer zal moeten steken.
Klopt dit verhaal wel ?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
29/08/2011 - 19:05

dirk

<< omwille van de investering schrik ik wat terug voor een condensatieketel >> ???  een condensatieketel kost uiteindelijk minder dan een gewone gasketel, en je stookt nog een stuk zuiniger.  waarom dan twijfelen?

en wat de schouw betreft, je verpest je eigen leefomgeving.  ik zou in jou plaats, eender of er een nieuwe komt of de oude blijft, die schouw direkt laten aanpassen, of zelf doen, kost minder.  maar het moet niet verplicht door het dak, een uitgang ver genoeg van opengaande ramen en deuren is ook OK, alleen twijfel ik of het nu 2 of 2.5m is.  maar dat het zoals nu niet meer mag is absoluut een feit.

hans d

afbeelding van KDVR
05/09/2011 - 00:46

type ketel bepalen middels de tekst in de link en dan nagaan welke tekening past ifv afstandsregels

http://www.ocb.be/files/MDD322_C_Plaatsing_CV_ketels_tot_70_kW.pdf

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.