Plaatsing regenwaterput in rijhuis | Ecobouwers.be

U bent hier

Plaatsing regenwaterput in rijhuis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van hans-12
26/10/2006 - 13:01

Wij wonen in een rijhuis en zouden graag een regenwaterput plaatsen achteraan. Dakoppervlakte waar put gebruik van kan maken is ong. 65 m2. Welk volume kan ik best kiezen maar vooral hoe krijg ik die achteraan? De grootste doorgang die ik heb, is een dubbele raam vooraan en daarna moet alles door de living en eetkamer.
Aangezien wij gaan verbouwen zal er waarschijnlijk beton moeten gestort worden. Is het best om de put mee te laten storten?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van hans-26
26/10/2006 - 17:08

Naamgenoot,

Je kunt ook betonblokken kopen die je kan stapelen waartussen beton gegoten wordt. Ik zou dit overwegen om een regenwaterput te maken, en maak hem dan maar groot genoeg.

Andere mogelijkheid is met een telekraan hem over het huis te laten heffen, kostprijs is meestal duurder dan put zelf.

afbeelding van wout-2
26/10/2006 - 21:54

Wij zaten met een identiek probleem, al was de doorgang misschien wat groter. Ons dakoppervlak is vergelijkbaar.

Wij hebben twee PE-putten van elk 3.000 liter naar achter gekregen. Beide putten zijn met elkaar verbonden, maar niet met een sifon, gewoon onderaan, dus werkt als communicerende vaten.

Inloop en oppompen steeds vanuit één put.

Is je doorgang te klein, dan kan je voor kleinere putten opteren. Maar dan krijg je wat meer en moeilijker kuiswerk om de vijf jaar..

Wout

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.