Pellets laten maken | Ecobouwers.be

U bent hier

Pellets laten maken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van neles
07/02/2015 - 22:50

Bestaan er bedrijven die het onbehandeld hout van particulieren omzetten in pellets?

 

 

 

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Ilex
08/02/2015 - 11:43

Als je heel veel materiaal hebt, kan je zelf een machientje kopen dat pellets maakt. http://www.zelfpelletsmaken.be/

Qua bedrijven weet ik  niet.

afbeelding van Kris Vandermeulen
09/02/2015 - 09:12

Dan moet je wel weten welk soort hout je hebt: naaldhout of loofboomhout....

Ik denk dat pelletsfabrikanten hier geen melding van maken gewoon omdat ze hun eigen productie reeds op poten hebben en weten wat voor hout ze aankopen/afhalen bij leveranciers.

 

Je kan uiteraard een fabrikant contacteren met je vraag.

 

Maar dan moet je eens nadenken hoe je hout naar die fabrikant vervoert en daarna de pellets terughaalt.

Er bestaan mobiele pelletspersen maar transport van zo'n ding (ter grootte van een vrachtwagen) zal ook kosten met zich meebrengen.

Tevens, voor goede pellets moet er ook warmte genereert worden om je hout te drogen, die warmte moet ergens vandaan komen - idd. meestal in de fabriek van de pelletsfabrikant. Daarmee dat een mobiele pelletspers denk ik niet zo goede (droge) houtpellets kan persen. Meestal zijn het ook grote boerderijen die een mobiele pers ter plaatse laten komen om grote overschotten stro of ander grondstof voor voer laten persen tot pellets voor hun vee.

afbeelding van Stellair
09/02/2015 - 13:19

Ik ken geen bedrijf maar ik weet wel dat er iemand een installatie verkocht op 2dehands. En anders als je geld te veel hebt -> http://pellet-mill.de/shop/article_PM%203.0E/Pelletpresse--3-KW-400V-Pel...http://pellet-mill.de/shop/article_PM%203.0E/Pelletpresse--3-KW-400V-PelletMaker.html

afbeelding van Kris Vandermeulen
09/02/2015 - 14:51

youtube bevat een schat aan filmpjes, typ maar "make pellets at home"

niet alleen filmpjes van mensen die het maken maar ook van verkopers van pelletpersen.

dan kan je altijd doorklikken naar andere sites

 

wel rekening houden: de veelal amerikaanse filmpjes van zelf (houtzaagsel) pellets maken is daar meestel voor gebruik in pelletketels en niet in pelletkachels. De ketels daar in US zijn blijkbaar niet zo kieskeurig met de pellets - hoewel die zelfgemaakte pellets vochtiger zijn en dus ook minder propere verbranding geven.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.