pellets cv-kachel met accumulatoren | Ecobouwers.be

U bent hier

pellets cv-kachel met accumulatoren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jurgen-22
04/09/2007 - 17:01

We gaan ons een pelletskachel aanschaffen waar enkele radiatoren aan verbonden kunnen worden. Mijn vraag is of er daar ook accumulatoren kunnen op aangesloten worden of hebben die een te kleine waterinhoud? Of is het beter om gewone radiatoren te gebruiken.
Groeten jurgen

6 Reacties

Reacties

afbeelding van jurgen-22
08/09/2007 - 08:36

hallo
is er echt niemand die mij kan helpen?

afbeelding van ann-10
08/09/2007 - 22:00
ann

Bedoel je geen convectoren ?

afbeelding van stefaan-8
10/09/2007 - 18:27

Ik denk dat je best radiatoren op plaatst die hebben een grotere inhoud an water dan convectoren.
Ik denk dat het belangrijk is dat je een kachel neemt met een grote waterinhoud en groot vermogen.

afbeelding van frankdh
11/09/2007 - 10:12

Jurgen,
Het probleem met convectoren is dat ze een te hoge temperatuur vragen om deftig te warmen. Er is een 60 graden nodig om de luchtstroom op gang te brengen, zo zit je al snel aan watertemperaturen van een graad of 70. Dat brengt ons bij het volgende probleem: convectoren werken volgens het principe van luchtcirculatie (of -convectie, vandaar de naam convectoren). Luchtcirculatie is natuurlijk goed, maar het geeft een 'ongezellige' warmte.
Radiatoren geven een veel aangenamere warmte af (stralingswarmte) bij een lagere aanvoertemperatuur. Een radiator geeft ook wel convectiewarmte af, maar het aandeel is afhankelijk van het aantal platen die achter elkaar gemonteerd zijn. Je mag rekenen dat bvb een drie-plaats radiator ongeveer 2/3 van z'n warmte afgeeft als convectiewarmte en 1/3 als stralingswarmte (ben wel geen chauffagist, maar dat is wat ik zo links en rechts hoor).
Als ik de keuze moet maken tussen convectoren en radiatoren is mijn keuze snel gemaakt: radiatoren met, afhankelijk van de situatie uiteraard, zo weinig mogelijk platen.
Zowel de keuze van radiatoren (grootte/afgiftecapaciteit) als van de kachel (vermogen) hangen af van uw warmtebehoefte/-verlies. Dat kan je (laten) berekenen.
Verder speelt ook een rol of je dat water gaat bufferen of niet.
Met de zoekfunctie (bvb op warmteverliesberekening) ga je al heel wat informatie kunnen sprokkelen.

Groetjes,
Frank

afbeelding van jurgen-22
11/09/2007 - 19:39

Bedankt voor de reacties. En het moest inderdaad convectoren zijn.
groeten
jurgen

afbeelding van miguel
14/09/2007 - 19:40

Ben zelf installateur en heb reeds convectoren geplaatst op pellet kachels en ketels dit lukt zeker en vast.
Wat wel aan te raden is zijn de type convectoren met ingebouwde ventilator deze zijn heel wat eficienter en verspreiden de warmte vlugger en over een grotere ruimte.
groetjes miguel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.