pelletketel / cv houtkachel | Ecobouwers.be

U bent hier

pelletketel / cv houtkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van koenkim
25/10/2014 - 22:31

Hallo iedereen,

Het probleem: ik heb een thermorossi compact 32 pelletketel. Ik heb deze vrijdag terug opgestart. Nu krijg ik niet het hele huis warm.

Beschrijving installatie: ik heb er een evenwichtsfles / collector op staan die 3 aparte circuits voeden. De onderste verdieping, de slaapkamers en de badkamer. En een 55 grote ventiel bypass. De living en keuken krijg ik na lange tijd warm maar de slaapkamers en badkamer blijven koud.

De format: als ik nu een buffervat van 1000 liter ( groter gaat niet want dat krijg ik niet in de kelder ) neem, ik sluit dit aan op ketel ( mss een vat nemen met een warmtewisselaar zodat ik later zonnecollector kan aansluiten) zou dan mijn probleem opgelost zijn? Hoe zit het met mijn evenwichtsfles, heb ik die nog nodig of kan ik mijn 3 pompen rechtstreeks op het buffervat aansluiten? Kan ik in deze opstelling ook nog een cv houtkachel aansluiten? Dat beperkt de kosten van de pellets en ik verwarm er mijn kelder mee.

Alvast bedankt voor de reacties en tot later.

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Ingir
26/10/2014 - 12:16

Beperk eerst het maximale vermogen tot de minimale instelling (7,5 kW) en probeer het dan nog eens.

afbeelding van koenkim
26/10/2014 - 19:15

Hallo

 

Bedankt voor de reactie. Hoe moet dat doen?

 

Groetjes

afbeelding van Ingir
26/10/2014 - 21:51

Dat kan meestal op de ketel zelf ingesteld worden, maar het zal mij niet verbazen als dit ook met de afstandsbediening ingesteld kan worden. In beide gevallen kan de handleiding uitleg geven hoe het vermogen afgeknepen kan worden.

@koenkilm :
als je vroeger wel je hele huis kon opwarmen en nu n iet meer met dezelfde opstyelling, hyeb jer ofwelm een techbnisch probleem ofwel bedien je je pelletketel anders dan vorig jaar (andere in stelling gemaakt? afstandsbediening niet meer goed kennen?)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.