Pelletkachels & Pellets: leveranciers | Ecobouwers.be

U bent hier

Pelletkachels & Pellets: leveranciers

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Bert_N
26/07/2006 - 14:13

Hallo allen,

vanwege de huidige brandstofprijzen én vanwege het comfort, denken we erover om een vrijstaande pelletkachel in de huiskamer te zetten.
Ik las hier op het forum een aantal posts over de bedenkelijke kwaliteit van Belgische leveranciers van kachels en pellets, maar weinig over diegene waar men wél goede ervaringen mee heeft.
Ook over de verschillende merken van de kachels vind je weinig informatie. Het is me trouwens opgevallen dat er veel Italiaanse merken op de markt zijn.
Kan iemand wat ervaringen mét naam en toenaam melden?

Bedankt
Bert

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
26/07/2006 - 14:47

bert, dat zou neerkomen op publiciteit voor bedrijven op dit forum, iets wat hier duidelijk niet gewenst is . ik stel voor dat mensen die jou van antwoord kunnen dienen, jou privé mailen . vriendelijke groeten, bart humbeeck

afbeelding van Bert_N
26/07/2006 - 15:39

Hoi Bart,

daar heb je inderdaad gelijk in.
Mensen met ervaringen en/of tips mogen die altijd per mail aan me doorgeven.
Groeten,
Bert

afbeelding van Hans Delannoye
26/07/2006 - 16:05

Bert

Er zijn wel wat bedenkingen bij de kwaliteit van Belgische producenten van pellets, niet zozeer van de leveranciers van kachels. Want ik heb vastgesteld dat veel van de problemen met ketels en kachels rechtstreeks te maken hebben met de slechte kwaliteit van de pellets.

Er zijn nogal wat merken op de markt, Wodtke en Wamsler uit Duitsland, Rika, SHT, Calimax, Gast en Compello uit Oostenrijk, Thermorossi, Edelkamin en Extraflame uit Italie zijn er een paar die ik ken, maar er zijn er veel meer. Ook de Canadezen bouwen pelletskachels, en er komt ook steeds meer uit Oost-Europa.

Hans

afbeelding van Bert_N
26/07/2006 - 16:20

Hallo Hans,

bedankt voor je antwoord.
Over de kachel: wij zullen voornamelijk (moeten) selecteren op prijs. Met al die merken op de markt ga je je dan toch afvragen of er 'te vermijden' merken zijn, maar dat valt dan blijkbaar nogal mee.
Over de kwaliteit van de pellets: ik meen begrepen te hebben dat de problemen zich voornamelijk voordoen bij bulk-levering en niet zozeer bij de levering in zakken.
Wij zouden in elk geval zakken kopen, vanwege de opslag. Als je concrete adressen hebt waar je zeker bent van goede kwaliteit, mag je die me steeds mailen.

Groeten
Bert

PS: wij wonen in de regio Noorderkempen (Antwerpen)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.