pelletkachel tov pelletketel | Ecobouwers.be

U bent hier

pelletkachel tov pelletketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van benn
26/05/2012 - 21:22

Al verschillende keren op dit forum werd de vergelijking gemaakt tusen pelletkachel en houtkachel of tussen pelletketel of warmtepomp maar ik vond nog geen topic dat de pelletketel vergeleek met een pelletkachel. Daarom start ik er zelf maar ééntje. Het is de bedoeling om deze ketel of kachel samen met een zonneboiler te laten werken in een passiefhuis. Het is niet de bedoeling om nog een andere ketel of elektrische ondersteuning te gebruiken voor verwarming of sww. Wat ik al weet (http://www.ecobouwers.be/forum/post/vloerverwarming-ph-niet): Voordelen pelletkachel vlam in de woonkamer iets minder oppervlak budget (kost minder en geen vulsysteem) Nadelen pelletkachel onderhoud ( stof, zakken, stofzuiger in de woonkamer) autonomie (je moet met zakken zeulen) moeilijker regelbaar, grotere kans op oververhitting? ingewikkelder installatie (las ik ergens maar daar graag meer info daarover) Bedankt alvast voor alle goede raad

1 Reactie

Reacties

afbeelding van robin demey
27/05/2012 - 13:32

Bij deze heb je denk ik zowat alle voor- en nadelen van de twee opgesomd ;-).

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.