Pelletkachel CV - zon voor electriciteit-water? | Ecobouwers.be

U bent hier

Pelletkachel CV - zon voor electriciteit-water?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirk-81
03/11/2007 - 11:38

Hoi,

Wij hebben net een woning gekocht. Eerst andere vensters (nu nog enkel glas) steken, waarschijnlijk PVC. Dan zolder isoleren (vind ik hier wel genoeg info over, denk ik).
Dan pelletkachel met CV-functie (MCZ Polar Hydro) installeren. Moet nog worden aangekocht, maar zijn gisteren eerste keer gaan informeren.
We zouden het warm water en genereren van electriciteit via zonnepanelen willen doen, maar we zijn nog absolute leken, itt anderen hier.

Graag zoveel mogelijk tips.

Met dank,
Viv en Dirk

17 Reacties

Reacties

afbeelding van marc-4
04/11/2007 - 00:02

als je dan toch de investering van pellet overweegt, waarom dan niet een ketel die ook elektriciteit genereert. als je dam nog eens uw warm water door de pelletkete laat maken dan wordt bij elke warmtevraag elektriciteit gemaakt. deze installatie zal goedkoper zijn dan zonnepanelen voor warmte, zonnepanelen voor elektriciteit en pelletketel samen

afbeelding van eric-15
04/11/2007 - 00:21

Hmmm, electriciteit uit zonnepanelen is nog altijd milieuvriendelijker dan uit verbranding...

afbeelding van marc-4
04/11/2007 - 12:41

@eric
jij bent dan voorstander van kernenergie....

afbeelding van WalterST
04/11/2007 - 13:52

Ik ken helemaal geen pelletkachel die ook nog eens elektriciteit opwekt.
Kan je hiervan eens een voorbeeld geven (link naar site o.i.d.)?
Is het ook mogelijk om een duidelijke ling te geven naar de MCZ kachels?

Groeten,
Walter

afbeelding van dirk-81
04/11/2007 - 14:58

Even wat meer info:
Het betreft een ouder huis, bouwjaar onbekend, geen plannen. Voormalige hoeve, waar in de vijftiger jaren een verdiep werd opgezet. Achterbouw bleef onveranderd.

Er is geen CV. Beneden één ouwe houtkachel, twee grote accumulatoren en één electische verwarming in vernieuwde badkamer. Boven: niks.

Onze bedoeling:
* pelletkachel met CV-functie voor benedenverdiep (we willen een bron van warmte in onze leefruimte en het lijkt ons handig dit te combineren met aandrijving voor verwarming). Te verwarmen geheel (met nog bij te bouwen achterbouw) is ongeveer 300 m³.
* verder willen we warm water via zonne-energie, maar zonnepanelen alleen zouden hiervoor niet volstaan (te weinig licht). Dus dient er een andere energiebron te worden aangesloten om de rest van de tijd in te staan voor warm water. Ik meen gelezen te hebben dat een pelletkachel dit ook kan overnemen, daar hij kan aangesloten worden op een boiler.
* electriciteit via zonnepanelen is later de bedoeling, doch momenteel nog niet aan de orde. Prioriteiten, weet je wel...

@Marc: we staan een beetje huiverig tegenover een systeem dat alles voor z'n rekening neemt. Eén malfunctie en je hebt niks meer. En zoals Walter al aangaf: zo'n ketel ken ik evenmin.

De kachel waarover ik het heb, vind je hier: http://www.omniconfort.be/pellet30.htm (en 't Frans...)

afbeelding van lambert-2
04/11/2007 - 16:51

Ik zit ongeveer voor dezelfde keuze. Wil echter niet voor een Kachel gaan, maar voor een echte CV, ter vervanging van de Mazout CV.

Interessante optie, deze Nova / Polar HYDRO. Slechts 4295€ en kan gaan tot 21,5Kw. Kan ik beter in de kelder zetten ipv een dure ÖkoEN. Die kost meer als het dubbel.

En een voorraadvat heb ik toch nodig voor beide ...

Of mis ik iets?
Ga die vraag ook eens stellen aan stroomop.be

afbeelding van dirk-81
17/11/2007 - 01:16

Schop.

Is iedereen skieën of zo?

afbeelding van eric-15
17/11/2007 - 09:52

@marc,
Ik begrijp uw conclusie niet zo goed: omdat ik zeg dat electriciteit uit zonnepanelen milieuvriendelijker is dan uit pelletverbranding ben ik voorstander van kernenergie ???

afbeelding van lambert-2
18/11/2007 - 12:33

idd Schop Dirk :-)

Zou die Nova / Polar HYDRO voor slechts 4295€ eens voor moeten leggen bij Stroomop, als alternatief voor de Okefen. Zou voor ons een oplossing kunnen zijn ....

En ... schop ... zit nog met een ongebroed ei voor de vervanging van mijn glas ...

afbeelding van thomas bert-1
21/11/2007 - 07:47

@lambert,

stroomop verkoopt ook zulke kachels (ander merk). zij zien de kachels niet als een alternatief voor de okofen KETELS. kachels zijn niet gemaakt om zoveel te branden als de ketels. voor de details contacteer je hen best zelf.

thomas

afbeelding van dirk-81
21/11/2007 - 20:02

Aha, schot in de zaak.

Ben me nog 'ns gaan bevragen en pelletkachel zou compatibel zijn met zonnepanelen voor het verwarmen van water. Ik zeg "zou", want de dealer in kwestie was niet 100% zeker.
Hij ging zich verder informeren.
Je vindt er heel weinig over op internet.

Er zou met een dubbel circuit moeten worden gewerkt, ttz er dient steeds een keuze te worden gemaakt tussen CV of warm water. Ben benieuwd...

afbeelding van gert-4
21/11/2007 - 20:22

Andere optie kan eventueel de Pellet Plus van S*F*s zijn. Deze combineert zonne-energie en pellet in één. Heb er echter geen verdere ervaring mee of informatie buiten die op hun website.

afbeelding van lambert-2
21/11/2007 - 21:07

@Thomas

Kan ik me iets bij voorstellen, doch ... zo'n kachel brand toch ook lang hoor. Nu bij Stroomop zeggen ze dat je het moet doen voor het milieu. Ja, wil ik wel. Maar 10000€ voor alleen al de CV. Als ze de prijs al eens halveren of zo ...

Pellet Plus van SolarFocus denk ik. Enig idee wat die moet kosten? Wat ivm met deze Pellet CV: de Wolf Pelletsheizkessel BPH. Pas uit sinds 1/11/2007

Even linken: http://www.wolf-energiesparsysteme.de/de/pkp/produkte/biomasse/Pelletheizkessel_BPH.html

Heb al informatie opgevraagd, maar nog geen antwoord bij Wolf. Op de site staat ook niet of deze wordt verdeeld in Belgie. Is dat eigenlijk zo voor de Pellet Plus?

afbeelding van bone-1
15/12/2007 - 16:35

geachte,
ik iwl graag een mcz nova/polar aanschaffen. Ik heb inmiddels contact met een leverancier in duitsland, daar het daar ongeveer 2200 euro goedkoper is dan in Nederland. Kan mij iemand evt. een aansluitschema bezorgen om eens te bekijken wat ik nog zoals nodig heb om deze kachel te installeren.
Bij voorbaat dank.

afbeelding van dirk-81
16/12/2007 - 00:49

Paar dagen geleden de installatiebrochure ontvangen van de MCZ-kachel. Véél schema's, veel tekst, veel vanalles, maar blijkbaar ook een mogelijkheid om ic met zonnepanelen ook warm water te gaan aanzwengelen. Tot ik er vandaag op uitkom dat in ons "nieuwe" huis een boiler op electriciteit staat. Was de verkoper vergeten te vermelden en ik kijk nooit verder dan m'n verstopte neus lang is.
Kachel zal dus alleen voor CV gebruikt worden en het warm water betrek ik van de boiler die gevoed zal worden door panelen en electriciteit.

Bij m'n zoektocht stelde ik vooral vast dat nagenoeg niemand deze vraag ooit voorlegde aan de specialisten (verkopers/installateurs), wat wel 'ns de reden van de weinige posts hier zou kunnen zijn.

Alleszins dank voor de mensen die iets postten...

afbeelding van bone-1
08/01/2008 - 10:20

Lezer,
mij is medegedeeld dat er op de nova hydra mcz pelletkachel geen afstandsbediening zit, terwijl op andere modellen deze wel zit. Kan mij iemand zeggen of dit klopt?
Ik verneem graag van u.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.