pelletkachel in combinatie met (propaan)gasketel | Ecobouwers.be

U bent hier

pelletkachel in combinatie met (propaan)gasketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kate-1
05/04/2006 - 20:42

Hallo,

Ik ben onder de indruk van het nut van het forum, vandaar dat ik me metéén "lanceer"!

Wij bouwen binnenkort een huis in houtskeletbouw in Waals Brabant. Jammer genoeg is er geen aardgas aanwezig en hebben wij ondertussen zowat alle (?) alternatieven onderzocht: warmtepomp, cv pelletketel, elektriciteit, stookolie, en propaangas. Wij installeren ook een mechanisch ventaliesysteem. We zijn vermoedelijk te laat beginnen informeren rond cv pelletketels, want de ruimte en infrastructuur die hiervoor nodig blijken te zijn, kunnen waarschijnijk niet meer ingepast worden in ons plan. Momenteel denken wij aan een combinatie van gasketel (propaangas) met vloerverwarming beneden (en gewone radiatoren boven) en een éénvoudige pelletkachel beneden om onze verwarmingskosten via propaangas zoveel mogelijk te beperken. Is dit een goede oplossing? Alle tips zijn welkom, want we geraken stilaan wanhopig! Bedankt!

4 Reacties

Reacties

afbeelding van karl
09/04/2006 - 10:30

Ik zou eens uitvlooien om toch alles op pellets te zetten.
Er bestaan pelletCV's en kachels (staan in de woonkamer) die als CV en warmwaterbereiding kunnen dienen. Onder andere Ökofen. Er bestaan ook kleinere opslagtanks voor pellets.

afbeelding van mon jansegers
09/04/2006 - 13:16

Kate,
Het belangrijkste is het isolatieniveau. Hoe zit dat bij jullie woning?
Mon

afbeelding van bb
09/04/2006 - 15:33

Jullie info is juist betreffende het cv cysteem op pellets
Maar ook al eens navraag gedaan wat zo een volledige installatie kost? Jullie zullen dan vlug overtuigd zijn van een pellet kachel met warmwater voor een paar radiatoren te verwarmen, en de kamers boven met een warmtepomp te verwarmen.
Groeten Benny

afbeelding van Hans Delannoye
09/04/2006 - 19:59

Kate

Gelukkig is er geen aardgas!!! Het is en blijft een vervuilende fossiele energie.
Als je een HSB bouwt, is het makkelijk om een isolatiestandaard te halen die het toestaat met enkel een pelletskachel te werken. Een combi-installatie zal sowieso veel duurder uitkomen.

Hans

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.