pelletkachel als cv ? | Ecobouwers.be

U bent hier

pelletkachel als cv ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wim
21/01/2007 - 23:17
wim

Wij gaan een kleine nieuwbouw zetten en omdat we echt kleiner willen wonen hebben wij ons aan de normen gehouden van een recreatiewoning (max 240 kubieke meter)
Beneden:leefruimte 34m2,badkamer 8m2,wasplaats 7m2,traphal 6m2,boven twee slaapkamers.
Zou ik dit alles kunnen verwarmen met een pelletkachel waar je radiatoren kunt op aansluiten in elke ruimte (5stuks)
Ik heb ergens gelezen dat er zulke pelletkachels zijn.
Zelf ga ik de komende weken in de winkels eens informeren.
Alvast bedankt.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van hans-26
23/01/2007 - 16:46

Wim,

Je kunt een pelletkachel best aansluiten op een zonneboiler. Dan moet hij enkel het water bijwarmen dat nodig is. Ook zal je een betere verbrandng hebben omdat je langer kan stoken. In de tussenseizoenen kan hij op zonnige dagen zelfs volledig uitblijven. De sturing van uw radiatoren gebeurt dan over de zonneboiler.

afbeelding van Hans Delannoye
24/01/2007 - 13:27

Wim

Natuurlijk kan dat, er zijn wel meer van die installatie's. Maar zoals m'n naamgenoot al zei, zou je er ook een buffervat kunnen aankoppelen, of een zonneboiler als dat bij jou van toepassing is. Maar je moet een flinke zonneboiler hebben als je er je radiatoren mee wil verwarmen, ik geloof daar niet erg in, tenzij je super isoleert zodat je met zeer lage watert° nog iets kan doen.

Hans

afbeelding van hans-26
24/01/2007 - 16:52

Hans,

Het kan perfect hoor. Ik heb een instalatie gemaakt waar de mensen super tevreden zijn. Maar als je ltv hebt bzal je resultaat beter zijn. Volledig akkoord. Maar het kan.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.