pelletkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

ongeveer 1 jaar een ETRAFLAME gekocht zijn er niet content van Is aan gesloten via bestanden schouw Inox buis word rood loeiend .Schouw al op korte tijd 2 maal gekuist.zijn al komen zien maar kunnen er ook niets aan doen.Ze heeft ook niet veel warmte.1dink weet ik zeker ze gaat eruit.Ze staat te koop.

Reacties

Ik weet weinig of niets van het verbrandingsprincipe van jouw pelletkachel, maar zou het niet kunnen dat de schoorsteen veel te hard trekt? Waardoor de kachel op hol slaat?

Dirk Bauwens

Dirk,
Wordt de toevoer van de pellets dan geregeld afhankelijk van ... ?

Als je niks toevoegt, kan er ook niks branden, denk ik zo?

Siegfried

Ik weet niet precies hoe die kachel functioneert en hoe die sturing werkt.

Maar wanneer de schoorsteenpijp roodgloeiend staat, wil dat zeggen dat de kachel méér warmte produceert, dan hij kwijt kan. Misschien werd de kachel te klein gekocht en moet daardoor steeds in de hoogste stand staan. Misschien worden de pellets automatisch aangevoerd wanneer het verbrandingsbakje gedeeltelijk leeg is. De snelheid van de verbrandingsgassen kan door de combinatie rookgasventilator + stijgende natuurlijke trek steeds hoger worden en daardoor kan de kachel op hol slaan. Hetzelfde fenomeen kan ook met gewone houtkachels, kolenkachels en verbrandingsmotoren optreden.

Dirk Bauwens

Jaen-Marieik vind het spijtig als je een pellet kachel koopt zonder parameter en uitleg .wat je zegt is duidelijk
de ventilater van de uitlaat te hoog en deze van de warmtewisselaar te laag , maar dit is simpel te achter halen met de parameter gr. gilbert

Hey Jean-Marie,

Vraag eens uitleg bij everflam.be Zij zijn zeer goed op de hoogte van problemen. Ze kunnen je misschien verder helpen.
Wij zijn alleszins zeer tevreden.

Groetjes
Guido