Pellet kachel Ariterm Mysinge vroegtijdig roestvorming | Ecobouwers.be

U bent hier

Pellet kachel Ariterm Mysinge vroegtijdig roestvorming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van DVDK
24/05/2014 - 14:52

Begin dit jaar (2014) heb ik een pelletkachel in mijn veranda in gebruik genomen. Merk en type Ariterm Mysinge. Al na 2 maanden is onderaan in de verbrandingskamer, onder de asbak roestvorming. Ik maak me ernstig zorgen als deze roest na een paar jaar de kachel verder zal aantasten. De roest ontstaat door condensatievocht bij opstarten van de kachel en blijft onderaan de kachel staan. De verbrandingslucht wordt aangezogen vanuit de veranda. De verkoper, installateur laat hij me volgende reactie van fabrikant Ariterm Zweden (support [at] ariterm [dot] se) weten: "Rust inside the stove combustion chamber is perfectly normal. All stoves look like this. The rust is only on the surface and will not proceed further" . Vertaald: Roest in de verbrandingskamer van de kachel is volkomen normaal. Alle kachels zien er zo uit. De roest is alleen op oppervlakkig en zal niet verder gaan. Toch ben ik er niet gerust in en hoop dat andere hierover meer ervaring willen delen.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van robin demey
27/05/2014 - 07:31

Condens in een kachel? Hoe slecht moet het ontwerp van die kachel dan wel niet zijn? Lijkt me toch wel zeer vreemd.

Dat het normaal is volgens hen, kan erop duiden dat het idd een ontwerpfout is :-(.

Hoe kan die condens trouwens  optreden? Als de kachel de lucht aanzuigt uit de veranda zelf, dan moet die toch dezelfde temperatuur hebben als de lucht uit die veranda?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.