Passieframen | Ecobouwers.be

U bent hier

Passieframen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Bouwer
01/10/2015 - 21:41

Dag Ecobouwers,

Wat is de meerwaarde van passieframen tov "gewone" ramen driedubbel glas (bv Schuco system AWS 75si, thermische afstandhouders en zo van die opstapjes aan de deuren (leketaal)) in een Ben-woning (K-waarde met "gewone' ramen = K27).

reeds voorzien : 

  • warmtepomp lucht/water
  • ventilatie D
  • 2500WP aan zonnepanelen

hiermee zouden we rond de E26 eindigen.

Heeft het zin om nog extra in passieframen te investeren (meerprijs geschat op 2.000 à 3.000 €). Welke invloed zou dit hebben op energieverbruik en K-peil.  (invloed op onze geldbuidel weten we al).

Groetjes

Jan

2 Reacties

Reacties

afbeelding van AntonLaenen
05/10/2015 - 14:50

Je architect of EPB verslaggever kan snel voor jou berekenen wat de invloed hiervan op je K-peil en energieverbruik zal zijn. Waarschijnlijk zal de invloed hiervan op je E-peil beperkt zijn. Houd er wel rekening mee dat het plaatsen van goede beglazing je zekerhied geeft op een verbeterd comfort en lager energieverbruik op lange termijn, bij energetische installaties zoals wp en pv kan dit iets anders zijn.

afbeelding van robin demey
07/10/2015 - 00:33

Informeer ook eens of je met phpp niet dichter bij PH geraakt dan met EPB.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.