Passiefhuis volgens verlorenbekisting-methode | Ecobouwers.be

U bent hier

Passiefhuis volgens verlorenbekisting-methode

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

30/08/2009 - 21:30

Beste

Ik ben aan het nadenken om een passiefhuis te bouwen en overweeg dit te doen volgens de methode van verloren bekisting (Isorast, styrostone, bramstone, wolf-thermomodul).
Dus ben ik op zoek naar een architecten en aannemers die ervaring hebben met deze bouwwijze en die ook nog in staat zijn om de passiefhuis-standaard te respecteren.
Kunt u me eventueel verder helpen ?

Hartelijk dank voor een antwoord terug.

Groeten

3 Reacties

Reacties

31/08/2009 - 17:30

beste stdewi,

ik kan je vast vertellen dat er hier in balen reeds een huis is gebouwd met de verloren bekisting methode volgens de passiefhuisprincipes.

Het huis is nog niet gecertificeerd maar dit mag geen enkel probleem zijn aldus de eigenaar.

De volgende open huizen dagen stelt deze persoon ook zijn huis open dus als je daarvoor inschrijft dan kan je daar eens langs gaan en hij zal je vast verder kunnen helpen

succes alvast

 

31/08/2009 - 19:11

Argisol België

31/08/2009 - 21:33
HVH

Ik ben zelf met zoiets aan het bouwen, maar geen passief huis. (K20)

Ik weet wel dat het mogelijk is. (ik bouw met Evolution Products en die zullen u wellicht architecten kunnen aanraden)

Wat ik ervaren heb? Neem uiteindelijk een architect die veel afweet van luchtdichtheid, koudebruggen, ... en combineer dit met veel zelfstudie en de bijstand van zo'n leverancier. Volgens mij gaat ge dan verder geraken. (is mijn bescheiden mening)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.