passiefhuis in NL, wasda? | Ecobouwers.be

U bent hier

passiefhuis in NL, wasda?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van paul-11
28/03/2006 - 19:19

Passiefhuizen in NL, hoeveel staan er daar al? Mijn info is niet uptodate, maar ik dacht 4....

Passiefhuis: geen subsidies voor privaat opdrachtgeverschap.
energiebesparen: subsidies afgeschaft.

De overheid heeft erkend dat het aantal woningen dat mensen zelf bouwen veel te weinig is, en probeert daarom initiatieven te ontwikkelen om mensen aan te zetten zelf te bouwen. ( privaat opdrachtgeverschap ) bouwheer zijn dus.
Helaas wordt nog veel te veel ( bijna uitsluitend ) gebouwd door projectontwikkelaars, als je je afvraagt waarom NL volstaat met al die saaie woningen..... Zo stimuleer je natuurlijk ook niet de bouw van passiefhuizen. De toekomst ziet er zonniger uit, de overheid wil dat gemeenten ten minste 30 % van de bouwvergunning toegewijzen voor privaat opdrachtgeverschap.

Ten slotte, ongeveer 73% van de belgische huizen zijn eigen woningen, in NL slechts 55 %. Tijd voor een inhaalslag. Hopelijk worden dat allemaal LEW of PH....

2 Reacties

Reacties

afbeelding van paul-11
30/03/2006 - 12:02

niks reactie?

Kan er nog bijvoegen dat vrijwel alle publicaties in NL gericht zijn op professionelen, prachitge studies met hoogdravende taal en nul inhoud. Echt bijna evenveel instanties als in Belgie houden zich er mee bezig, maar dat zijn wel allemaal grote jongens.

Zijn er bouwverslagen van nederlandse huizen, passief of lew, zijn er publicaties op zn "belgs"? Gewoon met praktische info en ideeen voor bouwheren?

afbeelding van ard
05/05/2006 - 12:16
ard

In regelneverig Nederland heb je zo je eigen problemen als niet-standaard
bouwer. Een intrigerend (laat ik het maar zo noemen) verslag vind je op
www.leguaan.com. De woningen zijn al bijna 10 jaar als vacantiewoning te
huren en herbergen bed en brochje (bed and breakfast). Verder kan je via
senter/novem nogal wat verslagen vinden van dubo en een enkel LEW.
Practische informatie haal ik ook allemaal uit Belgie ;-)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.