Paintboard als gevelbekleding | Ecobouwers.be

U bent hier

Paintboard als gevelbekleding

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

05/01/2011 - 13:18

voor een deel van onze gevelbekleding (bij houtskeletbouw) hadden we gedacht aan Paintboard (zie ook http://www.eternit.be/BENL/site/bouwplaat-detail.aspx?k=765&l=9). Ik vroeg me af of er hier mensen ervaring hebben met dit product?

2 Reacties

Reacties

05/01/2011 - 18:26

geen ervaring, wel denk ik ooit ergens gelezen te hebben dat er problemen kunnen zijn met snijvlakken en water indien die snijvlakken niet nauwkeurig worden afgewerkt.

Ik heb ook altijd schrik dat die platen er naar een aantal jaar gaan uitzien naar zo'n goedkoop gebouwde sociale woningen die ze om de zoveel jaar blijkbaar altijd moeten afbreken en moeten opbouwen, maar dat laatste is een ander onderwerp. Bij zo'n woningen vind je dit materiaal meest.

 

 

 

06/01/2011 - 21:42

Ik heb er geen ervaring mee, maar rekening houdend dat je een houtskeletbouw maakt ik raad wel aan om na te vragen (architect, vakman, of de fabrikant van de plaat zelf?) of de plaat voldoende dampopen of dampdicht is voor jouw toepassing.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.