overgang isolatie zadeldak/plat dak renovatie | Ecobouwers.be

U bent hier

overgang isolatie zadeldak/plat dak renovatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mar
19/06/2012 - 22:50
mar

Beste ,

zie eenvoudige tekening in bijlage:

In ons klassiek zadeldak is er een uitbouw met 2 slaapkamers en een platdak daarboven
In de huidige toestand ligt er 8 cm pir boven op het platte dak (epdm als afwerking)
deze zomer wordt de dakbedekking van het zadeldak vernieuwd : nieuw gutex 22mm onderdak +nieuwe dakpannen.

na deze werken wil ik het zadeldak volledig isoleren met glaswol 16 cm. maar ik twijfel omtrent de overgang naar het platdak.
optie 1:
om een koudebrug te vermijden zou ik de glaswol zo'n 50 cm laten doortrekken om zo te overlappen met de buitenisolatie van het plat dak. daarna overal aan de binnenzijde een damprem.
Goed idee?

een tweede optie : de kepers (16cm) onder het platdak laten volblazen met papiervlokken en proberen om een vochtregulerende damprem zo nauwkeurig mogelijk luchtdicht te plaatsen. In dit geval vrees ik echter voor condensatieproblemen in de toekomst , en is er een groot verschil in isolatiedikte tussen het plat dak (8cm pir+16 cm cellulosevlokken) enerzijds en het klassieke dak anderzijds (16cl glaswol)

welke optie draagt de voorkeur om de minste problemen te verwachten?
zijn er andere opties?

grtz
Mar

2 Reacties

Reacties

afbeelding van recumby
20/06/2012 - 08:49

 Beide opties lijken mij Ok

Behalve dan de isolatiediktes.  Kan je echt niet dikker isoleren?  bvb met sparrenexpanders ?  8cm pir is erg weinig en ook je "nieuwe" 16cm is maar magertjes....

afbeelding van mar
21/06/2012 - 22:23
mar

dank voor de reactie,

ik besef maar al te goed dat de huidige diktes onvoldoende zijn. Vandaar o.a ook mijn voornemen om de 16 cm onder de 8 cm pir op te vullen met papiervlokken. 

op de andere plaatsen 10cm extra via sparrenexpanders zou idd ideaal zijn ware het niet dat de plafondhoogte  dan wel heel miniem zou worden. (gelukkig zijnde plafonds van de ganse benedenverdieping reeds van 8 cm voorzien : alle beetjes helpen)

Misschien dat 5cm extra nog net doenbaar is. dan heb ik 22 mm gutex+21cm glaswol enezijds en 8cm pir + 16cm cellulose in het plat dak anderzijds.

mijn grootste vrees is echter dat ik vochtproblemen zal krijgen aan het plat dak,                                                                                               is er geen regel die zegt dat je maar 1/3 van de buitenisolatie aan de binnenkant mag plaatsen .  

Een goede vochtregulerende damprem kan natuurlijk wel soelaas brengen indien perfect geplaatst (in de praktijk niet altijd 100 %) en papiercellulose heeft een goede dampbufferend vermogen. Maar ik blijf met twijfel zitten

mensen met ervaring of kennis die mij kunnen geruststellen?

  

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.