oude mazoutank | Ecobouwers.be

U bent hier

oude mazoutank

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van petra-5
18/04/2008 - 20:22

Hallo,
Wij wonen in een huis gebouwd in 1970. Onder onze oprit steekt een mazouttank. Wij zijn niet de eerste eigenaar van het huis en beschikken niet over de juiste gegevens van tank of brander.
Vorige week, bij nazicht van tank en brander, kregen we te horen dat het misschien wel eens tijd was om uit te kijken naar een andere oplossing voor onze verwarming. De mazouttank is oud en de kans op een lek wordt telkens groter. De brander doet het nog goed, maar toch... De technieker stelde ons voor om over te stappen op gas. Ik heb hierbij nog wel een heleboel vragen, hoelang gaat een mazoutank ongeveer mee (rekening houdend met fabricage/plaatsing rond 1970)? Wat als er effectief een lek is, wat dan? Alvast bedankt voor antwoorden en tips!
Petra

6 Reacties

Reacties

afbeelding van brendan
18/04/2008 - 23:12

Hi Petra,

De goedkoopste oplossing lijkt me de tank de laten rijnigen en op te laten vullen. Dit zou op 500 euros neerkomen, en onze gemeente geeft 200 euros subsidie. Dus een totaal van 300 euros in mijn geval. Volgens de milieudienst in mijn gemeente daalt de waarde van het huis als men de tank niet verwijderd. Een notaris zou hiermee rekening houden. Ik heb de notaris even gebeld, maar die ontkent dit. Volgens mij zit zo'n tank diep genoeg dat niemand daar ooit nog last van gaat krijgen. Het verwijderen van een tank kost tussen de 500 en 1500 euros, naargelang de grootte. Je moet er wel voor zorgen dat je een erkende uitvoerder neemt, die een attest kan afleveren.

afbeelding van Anonieme gebruiker
19/04/2008 - 08:58
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

als er een lek is en u heeft de controle nageleeft,betaald de brand verzekering bij mij toch
lees de polis eens na,ik weet niet of het bij iedere maatschappij zo is
waarom zou de waarde dalen, wat heeft de notaris daar mee te maken als het in orde is is het toch ok
en de waarde bepaal ik toch zelf

afbeelding van Anonieme gebruiker
20/04/2008 - 09:17
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Je moet bij verkoop het attest van verwijdering kunnen voorleggen. (als de tank vergund is toch)

Als je dit niet kan voorleggen, kan ik me voorstellen dat de koper dit risico zal gebruiken om de prijs te drukken? Of zelfs om een goed niet te kopen...

er loopt op de moment nog een topic over mazouttank, misschien die eens nalezen?

afbeelding van Anonieme gebruiker
20/04/2008 - 15:30
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

haal ze zelf uit de grond maak ze proper en,slijp ze in stukken,en voer ze naar de ijzermachant

afbeelding van Anonieme gebruiker
20/04/2008 - 22:03
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ik heb het professioneel laten doen en eerlijk gezegd ben ik blij dat ik het gedaan heb. Zonder het gepaste materiaal (oa. zuigwagen) is het amper te doen.

Als je een lek krijgt kunnen de kosten fors oplopen, vele vele malen meer dan de verwijderingskost.

Als het mangat volledig goed bereikbaar is, is het reinigen en opvullen voor een gespecialiseerde firma vlot te doen. Anders moet er een stuk oprit heraangelegd worden.

PS. Probleem met overstappen is inderdaad het moment. Wachten tot een defect is meestal niet de goede keuze, want dan heb je geen tijd om het deftig te laten doen.

afbeelding van Anonieme gebruiker
21/04/2008 - 09:50
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

ketel eerst leegmaken,dan er uithalen natuurlijk ,geen kans op lekken
vriend heeft verleden week zijn ketel van 5000 liter op zijn eentje er uitgehaald werkje van niets
maar men heeft het altijd over de ketel kuisen,ik heb de ketel van binnen kunnen bekijken,die was heel proper tot een 10 tal cm van onder dat was wat aangekoekt
die ketel lag er zeker 35 jaar
hij zegt de ketel word eigentlijk niet vuil is alleen het laatste stukje heeft er al drie mee uitgehaalt waren allemaal zo
ik ben er deze morgen nog geweest en hij was hem aan het uitkuisen,en gaat hem dan in stukken doen,en naar de ijzermaschant brengen
krijgt hij nog iets

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.