oude houten vloer effen leggen | Ecobouwers.be

U bent hier

oude houten vloer effen leggen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van elvis
20/07/2005 - 17:48

Hallo,ik ben nu begonnen in mijn huisje,en heb een vraag,hopelijk heeft er iemand raad?mijnhouten vloer op de eerste verd zakt beetje door,ik denk dat het de keepers zijn die beetje doorhangen.als ik nu de platen van de oude vloer wegneem,hoe ga ik dan als eerste tewerk om de balken te kalleren?iemand raad?

9 Reacties

Reacties

afbeelding van theo roefkens
04/03/2009 - 22:46

Hallo,

Nee, weet geen raad. Beste is de woning afbreken en nieuwbouw op plaatsen die wel pas ligt.

afbeelding van karl herrebout
05/03/2009 - 08:06

Meestal worden er CLS kepers naast de bestaande kepers bevestigd, mooi pas. Dan opnieuw planken leggen.

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/03/2009 - 20:58
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Cls is te dik, en niet nodig. Gewoon grenen timmerplanken kopen van 1 duim dik (afhankelijk van de doorzakking 10 of 12 cm breed)en deze tegen de zijkant van de kepers nagelen of vijzen. Ik laat deze timmerplanken altijd aan een smalle zijde schaven.Is gemakkelijker om uit te passen.
Tip: meestal staan deze timmerplanken een klein beetje bol. Met de bolle kant naar boven bevestigen. Zodanig dat de vloer in het midden 1 à 2 mm hoger ligt.

afbeelding van Anonieme gebruiker
06/03/2009 - 00:05
luc (niet gecontroleerd)

Wat begot zijn CLS kepers ?

afbeelding van dirk andelhofs
06/03/2009 - 08:29

Luc,

Cls staat voor "Canadian Lumber Standards"

Het zijn balkjes van ongeveer 38 mm dik en verschilende standaard breedtes (58, 89, 138, .... mm)
De hoeken zijn een klein beetje afgerond.

Dirk

afbeelding van karl herrebout
06/03/2009 - 09:51

Hmm Guy,

Ik zou dan toch aan beide kanten een duimsplank bevestigen hoor. Je hebt redelijk veel kans dat de vloer gaat dansen als je maar 1 keer 27 mm als keper gebruikt.

afbeelding van piggy
06/03/2009 - 11:11

Karl,

je hebt toch nog de oude kepers ook? Die hangen weliswaar door. Maar mits je de nieuwe planken met voldoende vijzen (dicht genoeg van elkaar) vastzet aan deze oude kepers dan maak je het toch veel stugger dan het vroeger was?
Daarom bergijp ik niet goed waarom de vloer plots zou gaan 'dansen'.

MVG, Piggy

afbeelding van Anonieme gebruiker
06/03/2009 - 18:04
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Wat bedoel je met dansen? Als je klossen (dwarsbalkjes) plaatst tussen de kepers krijg je een enorm stevig geheel. Ik heb heel mijn huis op die manier gedaan en heb nog geen enkel nadeel ondervonden. Ik heb wel het geheel eerst afgewerkt met osb als basis. Groetjes, Guy De Backer. Leerkracht houtbewerking.

afbeelding van karl herrebout
07/03/2009 - 09:33

Ja, guy, idd klossen tussen zetten tegen het dansen.

Uiteindelijk moet je ook eens het vergelijk maken met de belasting die op zo'n keper wordt gezet. Als een stabir balken van 75x225 voorziet, dan kan hij daar per m2 een bepaald belastingsgewicht op plakken. Met 4/4 planken trek je dat natuurlijk naar beneden. Hoewel dat in de meeste huizen niet direkt een probleem moet geven. (In burelen met zware kasten eventueel wel.) Daarom ook dat je soms wel beter aan beide kanten van de balk een keper zet.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.