oud appartement | Ecobouwers.be

U bent hier

oud appartement

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van cindy1980
13/06/2010 - 21:35

Hallo, Ik heb een duplex appartement gekocht. Het is een oud gebouw met 2 verdiepingen: gelijkvloers: garage / 1ste verdiep: living en keuken,... / 2de verdiep slaapkamers. Doordat het een oud gebouw is zijn het nog overal plankenvloeren met daarop linolium. Op welke manier kan ik de vloer tss de garage en living het best isoleren + ervoor zorgen dat er geen geur (autogassen) van de garage naar de living gaat rekening houdend met de plankenvloer. Welk materiaal kan ik het beste gebruiken. MVG Cindy

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
14/06/2010 - 21:18

cindy

als je langs onder aan de vloer kunt zou ik de volgende stappen aanbevelen:

1. dampscherm langs de onderkant aanbrengen

2. opvullen met een natuurlijk isolatiemateriaal (cellulose, hennep, houtvezel, vlas, etc)

3. houtvezelonderdakplaat

maar zoals ik daarstraks altegen dirk en inge zei, het is moeilijk advies te geven zonder het gebouw gezien te hebben. en alles hangt ook af van de toestand van het gebouw en de beschikbare middelen.

hans d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.