osb platen dubbel leggen | Ecobouwers.be

U bent hier

osb platen dubbel leggen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pedro-3
15/10/2007 - 19:49

hallo, ik ben momenteel bezig met een nieuwe ondervloer te plaatsen op het bovenverdiep van mijn huis. ik heb de eerste laag osb (18mm) geplaatst, en daar komt nu nog eens een 2e osb plaat op nu is mijn vraag, leg ik deze voor de stevigheid beter gekruist op de eerste plaat, of gewoon zols de eerste laag leggen?

alvast bedankt...

4 Reacties

Reacties

afbeelding van wim-30
15/10/2007 - 20:16
Wim

Ik zou zeggen best gekruisd , maar waarom 2 lagen ? je kan ook osb van 22mm krijgen daar ga je zeker niet doortrappen (bij 18mm ook niet trouwens!)

afbeelding van pedro-3
15/10/2007 - 20:39

wel wim, toen ik de oude (letterlijk heb moeten uitbreken :-), want ze waren destijds met nagels en haken op de kepers met een compressor vastgeschoten. ik heb ze met een koevoet moeten loswrikkelen, en er zijn er dan toch wel heel war lippen en tanden afgescheurd. en tegen dat al die platen ontdaan waren van nagels en haken, waren er heel wat stukjes hout en al uitgescheurd en losgekomen. dus eigenlijk aan beide zijden niet meer effen. dus heb ik die vanonder gelegd,en za nu de nieuwe bovenaan plaatsen. nu zal alles terug mooi effen zijn, en zeker stevig genoeg... :-)
bedankt voor je tip..

afbeelding van wim-30
15/10/2007 - 20:53
Wim

bestaat ook in 12mm

afbeelding van geert-19
16/10/2007 - 21:58

waarom geen twee vliegen in 1 klap en er vandeneerstekeer een geluiddempende laag tussen steken. Ik werk vaak (houtskeletbouw<>loopgeluiden) met de hard geperste rockwoolplanelen (type 504) , in een dikte van 4-5 cm.
Moet wel rekening houden met hogere vloeropbouw.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.