opstijgend vocht | Ecobouwers.be

U bent hier

opstijgend vocht

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van PatrickEyckmans
03/10/2011 - 20:57

Beste,

ik zit met hetvolgende: ik heb een huis van 1965 en woon er al bijna 10j. Nu plots merken we boven de plinten een verkleuring van het behang. Het verdict (vastgesteld door meerdere "specialisten") is opstijgend vocht. blijkbaar zit onze betumen net onder het gras niveau en dus te laag geplaatst en bovendien wegens ouderdom poreus geworden of scheurtjes etc - dus lek. Ook de binnen muren hebben er last van (alweer volgens specialisten) omdat er altijd vanaf fundamenten vertrokken is (onder de vloer zit gewoon gele zand - zo was dat toen). Na controle (meting met een electronische pieper) blijkt dat zowat alle muren (binnen en buitenmuren) dit hebben net boven de plint tot ongeveer 1 à 5cm hoger. Heb nu een stapeltje offertes voor me liggen en weet niet meer wat te kiezen ... hulp EN ervaringen (positieve en negatieve) zijn hartelijk welkom. Probleem is dat de goedkoopste offerte zo'n 2500 euro kost voor 40 l/m muur, de duurste net geen 15000 euro. waar kan het verschil zitten? De ene werkt van binnen met gaten om de 7 cm, de andere met 9cm, nog één met 10 cm, andere werken langs buiten... de ene werkt met een water gedragen product, de andere met een gel. De ene zegt dat een gel waardeloos is, de andere zegt dat water gedragen producten al enkele jaren niet meer gebruikt worden wegens niet doeltreffend. Voor één firma moet ik zelfs bezetsel wegnemen want moet in de voegen, niet in de steen EN langs binnen anders niet doeltreffend en met bezetsel vinden ze de voegen niet. Nog een andere zegt dat ik te weinig vocht heb en dat de behandeling nu niet kan gebeuren en dat ik moet wachten tot in november/december want dan zou er meer vocht in de muren zitten en dat vocht is nodig voor de goede werking van bv een gel. Nog een andere zegt dat gel's geen hoeken afdichten en dus een gel is geen oplossing. Ik zoek op internet maar kan niet direct een site vinden (behalve deze) maar ik zoek er nu eens een die nu eens alle voor en nadelen op een rij zet. persoonlijk wil ik langs buiten laten behandelen want dat is de minste misérie maar goed... kom er dus niet uit en ken er eigenlijk niks van. Allemaal geven ze 30j garantie maar een aantal van die bedrijven zijn pas opgericht in 2002 dus hoe kunnen ze nu 30j garantie geven? tegen dat ik problemen krijg, zijn ze al lang weer weg....

Wat nu? ervaringen, links,...alles welkom. 

Groeten,

PAtrick

1 Reactie

Reacties

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.