OPLEIDING POSTGRADUAAT BIO-ECOLOGISCH BOUWEN EN WONEN | Ecobouwers.be

U bent hier

OPLEIDING POSTGRADUAAT BIO-ECOLOGISCH BOUWEN EN WONEN

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
27/08/2012 - 12:42

POSTGRADUAAT BIO-ECOLOGISCH BOUWEN EN WONEN

Datum Het postgraduaat gaat van start op 18 september, de lessen gaan vervolgens door iedere dinsdag van 14u tot 21u30.
Plaats Gebroeders De Smetstraat 1, 9000 Gent
Organisator
VIBE/ KAHO Sint-Lieven (Hogeschool Gent, associatie KU-Leuven en HUB)
Externe link http://dvo.kahosl.be

Bijkomende informatie

VIBE en het KAHO Sint-Lieven organiseren tijdens het academiejaar 2012- 2013 al voor de derde maal het postgraduaat Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen. Er is vanaf dit academiejaar gekozen om aan de voorheen gehanteerde titel ‘en Wonen’ toe te voegen. Met deze toevoeging verduidelijken de twee organisatoren dat enkel in dit postgraduaat resoluut wordt gekozen voor een integrale benadering van het gehele bouwproces; gaande van ruimtelijke inplanting tot en met afwerkingmogelijkheden.
Ook een module Passiefbouw en een module technieken (ventilatie, verwarming,...) zijn inbegrepen.
Deze opleiding werd door de voorbije lichtingen cursisten bedacht met een -voor postgraduaten- uitzonderlijk hoog waarderingscijfer.
VIBE en het KAHO kiezen al vanaf de eerste samenwerking bewust voor het gebruik van het concept ‘Bio-ecologisch bouwen’, ondanks het besef dat de term ‘duurzaam bouwen’ een herkenbaarder alternatief zou zijn. VIBE en het KAHO onderstrepen met deze keuze dat voor hen duurzaam bouwen meer is dan louter energie-efficiënt bouwen. Bio-ecologisch bouwen hanteert een geïntegreerde visie waarbij thema’s als ruimte, water, materiaal en energie worden verenigd om te komen tot een milieuverantwoorde en gezonde woning.

De lessen
Tijdens het postgraduaat Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen worden de studenten verder geschoold binnen vier hoofdthema’s: ‘Duurzame ontwikkeling en toepassing in de bouwsector’, ‘Een gebouw en zijn omgeving: planning, ruimtelijke ordening, en ecologische stedenbouw’, ‘Een bio-ecologisch project’ (energie, water, materialen, constructies, gezondheid op gebouwniveau) en ‘Het proces volgens duurzaamheidsprincipes’ (projectopvolging, ‘building information systems’, bouwteams, gebouwevaluatiemethodes). Na afloop van de lessen werken de studenten zelfstandig aan een eindpaper.
Het postgraduaat gaat van start op 18 september, de lessen gaan vervolgens door iedere dinsdag van 14u tot 21u30.

Het aantal inschrijvingen is gelimiteerd. Inschrijven kan via de website van het KAHO.
(Er zijn op dit ogenblik nog enkele plaatsen vrij)

Prijsvoorwaarden De prijs van de volledige opleiding (24 STP) bedraagt 2.520€.
KMO-portefeuille en opleidingscheques zijn mogelijk.
De syllabus, koffie, frisdrank tijdens de pauzes en broodjesmaaltijd zijn inbegrepen.

meer info o.a. op de website van VIBE en KAHOSL, of op de home-pagina van Ecobouwers.be .

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
29/08/2012 - 11:45

voor wie gebruik wil maken van de KMO portefeuille (subsidiëring 50% ondernemingen en zelfstandigen) : gelieve tijdig een e-id of Federaal token aan te vragen (als dat nog niet gebeurd is uiteraard). 

de procedure is ietwat omslachtig, maar ja...

je vindt alle info op: www.agentschapondernemen.be/themas/kmo-portefeuille 

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
05/09/2012 - 20:48

    

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
13/09/2012 - 21:13

UITNODIGING:

  • Gratis deelname eerste lesdag Postgraduaat Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen: 18/09/2012
Dinsdag 18/09/2012 start voor de derde opeenvolgende keer het postgraduaat Bio-Ecologisch Bouwen aan het KAHO Sint-Lieven. VIBE vzw en het KAHO Sint-lieven nodigen alle geïnteresseerden uit om gratis deel te nemen aan deze eerste lesdag van het nieuwe jaar. Op het programma staat o.a. de voorstelling van de stuurgroep en het lessenpakket, een info-uur over de paper (met voorbeelden van voorgaande jaren) en een algemene inleiding: 'Wat is bio-ecologisch bouwen en wonen?'
 
Inschrijven voor deze vrijblijvende eerste dag kan via postgraduaat [at] vibe [dot] be. Rechtstreeks inschrijven voor het postgraduaat dat zal doorgaan iedere dinsdagnamiddag en -avond kan via de website: bit.ly/NcONF4.
 
Ontvangst: 13u
Start: 13u30
Adres: KAHO Sint-Lieven, Technologiscampus Gent, Gebroeders De Smetstraat1, 9000 Gent

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.