opbrengstbereking zonneboiler | Ecobouwers.be

U bent hier

opbrengstbereking zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van charly99
24/07/2012 - 21:41

Sinds maart dit jaar zijn de voorwaarden verstrengt voor het verkrijgen van een premie voor een zonenboiler. 1 ervan is een opbrengstbereking van de zonneboiler. een van de factoren is het produktierendement van de zonneboiler. Iemand enig idee hoe dat dat berekent kan worden, lijkt me nogal een complexe zaak, of moet er maar een schatting van gegeven worden.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Dirk Verbeeck
25/07/2012 - 11:36

Premieregelingen voor energiebesparende maatregelen zijn te vinden op de site van de Vlaamse overheid: http://www.energiesparen.be/subsidies. Daar staan ook de voorwaarden bij. Via de link achter die voorwaarden kom je bij http://www.questforquality.be/premies. Daar staan de parameters waar mee moet gewerkt worden. Helemaal onderaan kun je een voorbeeld van methode voor het schatten gaan opvragen bij QuestForQuality. Het blijft een gefundeerde schatting die de installateur moet maken en afleveren. Ga er in een ontwerpfase vanuit dat je ongeveer 1 m² vlakplaatcollector per persoon nodig hebt al is dat een hele ruwe schatting die gebaseerd is op gemiddelde verbruikers.

Verdere nuttige informatie staat hier:

http://www.ode.be en meer bepaald deze brochure: http://publicaties.vlaanderen.be/docfolder/16946/brochure_zonlicht.pdf

http://www.belsolar.be is de site van de sectorvereniging van producenten en leveranciers van thermische zonne-energiesystemen.

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.