opbouw Fakro dakvlakramen | Ecobouwers.be

U bent hier

opbouw Fakro dakvlakramen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van rikdevreese
08/06/2010 - 00:25

Ik ga Fakro dakvlakramen installeren in mijn nieuw dak. Noch ik, noch mijn dakwerker hebben hier ervaring mee. Daarom wil ik graag even de opbouw ter verificatie voorleggen aan het forum. Doel is om een zo isoleren en luchtdicht mogelijke opbouw te krijgen.

Het raam zelf is FPP-V P2
gootstuk Thermo (22 mm neopreemschuim extra)
dampschermkraag XDS

Alternatief voor het gootstuk Thermo is de Isorama, wat meestal wordt toegepast samen met een onderdak in houtwolplaten en een zeer luchtdichte afwerking mogelijk maakt. Daar er bij mij geen onderdak met houtwolplaten kan worden toegepast, lijkt het me beter voor de Thermo te kiezen.
Is er nog een onderdakkraag en isolerend kader nodig?

Weet er iemand of een muggengaas combineerbaar is met een binnenzonnewering?

mvg

Rik De Vreese

2 Reacties

Reacties

afbeelding van rikdevreese
15/06/2010 - 23:28

niemand ervaring met Fakro?

afbeelding van Pirre
02/07/2010 - 08:18

Beste,

Wij dachten eerst ook voor Fakro te gaan, maar dit is ons sterk afgeraden door 2 verschillende dakwerkers. Er zijn naar verluid veel problemen met de qualiteit en de luchtdichtheid is slecht, dat laatste geldt blijkbaar ook voor velux. Wij gaan nu voor Roto.

Pierre

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.