opbouw dakisolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

opbouw dakisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wim-35
16/08/2006 - 17:36

Vermits hier toch zoveel knappe isolatie-koppen zitten, heb ik voor jullie de volgende vraag.
Ik ga mijn zolder isoleren, momenteel kepers van 6cm dik, met pannen erop zonder onderdak.
Mijn plan :
1. Afnemen pannen + plaatsen onderdak en herplaatsen pannen.
2. Opvullen tussen kepers met PUR platen van 6cm dik, vermits de kepers vrij recht zijn, de naden kan ik opschuimen met PURschuim en eventueel afplakken.
3. Bijkomende keperwerk van ongeveer 7cm dik, als onderconstructie voor de gyprocplaten, waar ik 75mm rotswol tussen kan plaatsen.
4. Volledige PEfolie als dampscherm, vastgezet met latwerk 22mm dik, waarop dan de gyproc geplaatst wordt. maw nog een bijkomende luchtspouw tussen dampscherm en gyproc.

Lijkt jullie dit een goede dakopbouw ?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van walter-12
16/08/2006 - 22:08

Wim,

in ieder geval is het plaatsen van een onderdak de beste weg.
Over de PUR kan je discusieren. Probleem is dat als er vocht komt tss de minerale wol, het ongeveer nooit zal kunnen uitdrogen. Beter is het omgekeerd te doen. Tss de bestaande kepers de minerale wol en tss de nieuwe balken de PUR. De juiste weg is steeds dampopenerer te werken van binnen naar buiten toe. En PUR is ongeveer dampdicht dicht, dus die moet eerst komen (van binnen gezien dan).

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.