Op zoek naar warmtestudie bureau | Ecobouwers.be

U bent hier

Op zoek naar warmtestudie bureau

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van danny-16
24/11/2006 - 10:31

Ik ben dringend op zoek naar een warmtestudie bureau ter controle van een berekening die SACK zelfbouw voor mij heeft gedaan en waar ik toch een aantal vragen bij heb.Wanneer ik deze voorleg bij SACK, en de persoon die de berekening heeft gemaakt, krijg ik enkel gemopper over hoeveel ervaring ze wel hebben bij dergelijke bouwprojecten, en dat ik maar vertrouwen moet hebben in hun cijfers, en dat ze verder geen tijd hieraan kunnen besteden.
Hier heb ik totaal geen boodschap aan, en wil voor dat ik een een totale vloerverwarming van 240m2 installeer toch even zekerheid betreffende de uitvoering.Ik heb de ATAG ZGC met 200l boiler van 25Kw en zonnenpanelen bij SACK aangekocht, en had toch graag een bevestigende warmtestudie gehad.Daarom ben ik dringend op zoek naar een warmtestudie bureau die dit eens kan narekenen.

4 Reacties

Reacties

afbeelding van leo-6
24/11/2006 - 10:44
leo

Danny,

Wat wil je weten?
- of het huis wel warm gaat worden?
- of de ketel te klein/te groot is?
- of de buizen te kort/te ver van elkaar liggen?

Allemaal relatief simpele dingen, maar vergt wel enige uren rekenwerk.

Mvg
Leo

Ps: ik heb ook een zgc van 25kw en 4.12m² panelen vanbij sack. Destijds heb ik gezegd dat ik alle berekeningen zelf deed en dat ik de verantwoordelijk hiervoor nam. Heb nog nooit geen koud gehad. :-)

afbeelding van bunderbr
13/12/2006 - 14:49

ben ook in het bezit van een zgc en wou daar dit jaar mijn panelen op aansluiten, bij wat rondzoeken belande ik bij atag. Zij beweren dat als ik de panelen niet van atag zelf neem, de installatie dan zijn "belsolar" label verliest, en bijgevolg ook je subsidies.

Is dat inderdaad zo?

@leo,
ik meen mij te herinneren uit andere staarten dat jij ook ondertussen je panelen geplaatst hebt en dat was toch ook niet met atag panelen? Hoe zit het dan bij jou?

afbeelding van steven egberghs-1
13/12/2006 - 16:06

Ik heb ook een ZGC-200 24KW, maar deze is veel te groot.
Draait meestal op 4KW, en dan is het nog te warm.

K-waarde 24

+- 100m2 vv

mvg
Steven

afbeelding van leo-6
13/12/2006 - 16:41
leo

Bram,

Ik heb IZEN panelen eraan hangen. Deze zijn belsolar dus alles is ok voor de subsidie's.

Mvg
Leo

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.