op zoek naar pellets | Ecobouwers.be

U bent hier

op zoek naar pellets

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bart-105
21/02/2007 - 14:35

hallo

ik ben op zoek naar houtpellets of andere soorten pellets
om te stoken
houtbrikketten kan ik ook gebruiken
dus laat maar komen

3 Reacties

Reacties

afbeelding van bart-105
21/02/2007 - 20:13

kan niemand mij hier helpen
hoe raken julie dan aan jullie pellets.

afbeelding van frankdh
23/02/2007 - 08:56

Dag Sandra,

In de eerste plaats wordt er op dit forum geprobeerd niet op de commerciële toer te gaan. Maar er is over dit onderwerp toch al aardig wat gepost. Als je de zoekfunctie gebruikt en zoekt op termen als "pellets leveren" en "pellets prijs" dan ben je al effe zoet.
Eind vorig jaar heeft hier iemand een schuchtere poging ondernomen om al die informatie te verzamelen op http://biofuelcomparison.wetpaint.com/page/English (volgens mij een prima idee). Maar daar is uiteindelijk maar weinig reactie op gekomen.
Ik denk dat het sowieso een moeilijke vraag is om te beantwoorden. De pelletleveranciers zijn nog niet echt dikgezaaid in onze contreien, en dan begint afstand in de eindprijs een (belangrijke) rol te spelen: vervoerskosten. Vanuit ecologisch standpunt probeert men de noodzaak van transport zoveel mogelijk te reduceren en liefst zo dicht mogelijk bij huis te bestellen.
Er is ook gebleken dat leveranciers die bekend stonden/staan voor prima kwaliteit, af en toe ook wel eens leveringen hadden/hebben van mindere kwaliteit (om welke reden dan ook). En dat weet je meestal pas als de pellets geleverd zijn.
Van waar ben je ergens. Ik heb de indruk dat voor Vlaanderen de producenten/leveranciers momenteel het best vertegenwoordigd zijn in West-Vlaanderen, en hoe verder je naar Limburg gaat hoe moeilijker het wordt er een te vinden.
Ik denk dat het een kwestie is van iemand dicht bij huis te vinden, een staal te proberen en dan, als je er tevreden over bent, op hoop van zegen "in't groot" te bestellen.

MVG,
Frank

afbeelding van Anonieme gebruiker
23/02/2007 - 09:37
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Dag Sandra,

In de eerste plaats wordt er op dit forum geprobeerd niet op de commerciële toer te gaan.
als ik dit lees moet ik toch even slikken,want de laatste tijd staat het forum wel vol met reclame stel ik vast

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.