op welke verdieping vloerisolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

op welke verdieping vloerisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van thomas bert-1
06/02/2007 - 09:03

hallo,

onze situatie is de volgende: nieuw te bouwen rijwoning. we streven naar een LEW. op het gelijkvloers: garage, berging, badkamer, slaapkamer. op de eerste verdieping: woonkamer en keuken, onder het dak nog 2 slaapkamers. gedeeltelijk kelder/kruipkelder. De eerste verdieping w verwarmd met VV. op het gelijklvoers heeft alleen de badkamer VV. er is een balansventilatie. Nu is er gepland om 10 cm vloerisolatie te steken in de vloer van het gelijkvloers en 5 cm in de vloer van de eerste verdieping. Zouden we dit niet beter omkeren? zoals het nu is, hebben we ook een beetje stralingsverlies van de eerste verdieping naar het gelijkvloers. dit is niet wenselijk/nodig, vermits de BV toch al voor een basistemperatuur zorgt.
wat denken jullie ervan?

groetjes,
thomas

1 Reactie

Reacties

afbeelding van sven wuyts
06/02/2007 - 14:47

Dag Thomas,

als je badkamer VV heeft, zou ik zeker daar de 10cm behouden. Die vloer van het gelijkvloers is eigenlijk ook je buitenschil en die moet je toch zeker goed isoleren (als je aan de EPB moet voldoen, zit je misschien niet goed genoeg met 5cm...).
5 cm tussen de verdiepen lijkt wel genoeg om evt stralingsverlies te beperken. Het temperatuursverschil over die isolatielaag is redelijk beperkt, dus veel ga je langs daar niet 'verliezen'.

Groeten,
Sven

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.