onverklaarbaar hoog gasverbruik? | Ecobouwers.be

U bent hier

onverklaarbaar hoog gasverbruik?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tom van camp
07/01/2008 - 10:09

Ik ben drie maanden geleden ingetrokken in een appartement waar een gasverwarmingsketel is geinstalleerd van het type chaffoteaux et maury model celtic RSCe. De ketel zorgt voor de sanitaire verwarming en de verwarming van het appartement. Het appartement heeft een opp van 100mm2 en is niet zo goed geisoleerd, enkel glas en het is de bovenste verdieping. Ik woon in portugal en de voorbije maanden november, december is de dagtemp gemiddeld rond de 12 graden geweest. Daarbij wordt de ketel manueel aangezet zodat we een goed idee hebben van de tijdstippen waarop hij gas verbruikt.
November verbruik: 21m3
December verbruik: 16m3
In december was de verwarmingsketel kapot zodat er normaal gezien enkel gas kon verbruikt worden gedurende 11 dagen.
Dus 11 dagen = 16m3. Is dit abnormaal veel en te wijten aan het type ketel of het slecht werken ervan? of is het verbruik volledig normaal?

Tom

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
07/01/2008 - 10:34
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Tom,

Dat is een heel erg laag gasverbruik.
Een gemiddeld Vlaams gezin gebruikt zo'n 3000m3 gas per jaar.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.