Ontluchter zonneboiler | Ecobouwers.be

U bent hier

Ontluchter zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van solar-boy-1
22/01/2007 - 09:34

Hallo,

Momenteel ben ik mijn zonneboiler aan het installeren. Zoals de meeste gesloten systemen, is er aan de bovezijde van het paneel, aan de warmwaterafvoer, een ontluchter voorzien. Deze onluchtingsnippel zit dus boven op het dak.

Nu was mijn vraag of ik, eens mijn systeem op druk staat en ontlucht is, deze ontluchter nog vaak zal moeten gebruiken? Wat zijn jullie ervaringen? Ik heb echt geen zin om elke maand mijn dak op te moeten klimmen, om mijn systeem te ontluchten... Misschien zijn er enkelen onder jullie die een handige oplossing hebben voor dit probleem...? (ontluchter via een leiding op de zolder plaatsen?)

Alle tips en ervaringen zijn welkom !

Solar-Boy

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
22/01/2007 - 16:21

Ja, een mikrobellenontluchter voor zonnetoepassingen, die kan je binnen plaatsen waar je er goed bij kan.

Hans

afbeelding van Ulrik
22/01/2007 - 16:37

Er bestaan ook automatische ontluchters die men gebuikt bij gewone centrale verwarming, maar in normale omstandigheden is alles ok als het systeem één maal goed ontlucht is en hoef je dus niet om de zoveel tijd op het dak tenzij je een lek hebt en dan steek je gewoon water bij en de ontluchter doet zijn werk als het lek gedicht is en het systeem komt weer op druk door de druk van het expantievat ( tenzij het er een is zonder expantievat en met een niet volledig met water gevuld systeem waarvan de collector leeg loopt bij het uitschakelen van de pomp )

afbeelding van guido-13
22/01/2007 - 16:56

bij mij zit mijn vat hoger dan de bovenkant van het panneel, zo kan ik daar beter ontluchten, als de onderkant van je vat 70 cm boven de top van je panelen zit kun je zelfs werken op natuurlijke circulatie welke nog een groter rendement zou opleveren

afbeelding van u. it de broek-2
23/01/2007 - 15:47

der zijn pillekes om uw systeem te ontluchten

afbeelding van thomas-15
23/01/2007 - 21:26

uw ontluchter op zolder steken , van daaruit verder gaan met aansluitleiding.
Zo doen wij dat altans toch bij viessmann.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.