Onkruid verdelgen | Ecobouwers.be

U bent hier

Onkruid verdelgen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van HVH
09/06/2006 - 07:32
HVH

Beste,

Wij hebben een stukje grond van 1265m². Dat zal nog een jaar of 2 braak liggen. Maar ondertussen groeit het onkruid weeldig. Enige suggesties hoe ik dit op een 'propere' manier weg kan krijgen?
Een dier er op zetten zie ik niet zo goed zitten : er is nog geen afsluiting, er staat geen beschutting voor het dier en het is te ver om elke dag eten te gaan geven.

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Roel P.
09/06/2006 - 08:24

Maak er een bloemenweide van.

afbeelding van tony-2
09/06/2006 - 08:52

zet er patatten op

afbeelding van veerle-15
09/06/2006 - 11:59

Wij hebben sinds 2002 bouwgrond. Het wordt 2 maal per jaar gemaaid door een boer (eind juni en eind september). Kost € 30,00 per keer. In juni haalt een buurman het gras af (hij laat het eerst drogen als hooi) en in september brengen wij het naar het containerpark.
Deze manier van werken wordt ook toegepast bij het beheer van de straatbermen. Doordat je het weiland niet meer bemest, verschraalt het en krijg je vanzelf bloemen i.pl.v. gras. Het is hierbij belangrijk het maaisel niet te laten liggen, maar weg te halen.

afbeelding van Architect Christophe Debrabander
10/06/2006 - 11:11

maar de buren met een mooie gazon gaan dat jammer genoeg niet altijd even leuk vinden...

tis niet evident om een natuurlijke tuin naast een buurman-met-veel-gemaaid-gazon-en-onkruidvrije-plantenboordjes.
(wij hebben daar voorlopig geen last van, maar ik neem aan dat sommige buren een wilde tuin niet leuk vinden uit SCHRIK voor zaadoverwaaien)

groeten,
christophe

afbeelding van wim pauwels-2
10/06/2006 - 14:47

Laat het stuk klepelen door een landbouwer. Dan is alles mooi gemaaid en verhakseld. Daarna zou je het met een grasmaaier af en toe (4 keer per jaar) kunnen onderhouden. Het gemaaid gras hoef je niet in een bak op te vangen. Laat het gewoon liggen.
Zo doe ik het met een stuk grond van 22 are. Je moet wel een stevige grasmaaier hebben en hem tot daar vervoerd krijgen.

Wim

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.