Onkruid geen kans dmv planten | Ecobouwers.be

U bent hier

Onkruid geen kans dmv planten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Seefken
12/11/2012 - 01:17

Hallo,

Wij hebben een bouwgrond (+- 15 are) en zullen waarschijnlijk in de loop van volgend jaar beginnen te bouwen. Dit jaar heb ik zeer veel werk gehad met het onder controle houden van de verschillende onkruiden (o.a. allerlei distels) die weelderig groeiden op onze bouwgrond, tot ergernis van mijn toekomstige buren. Aangezien ik tegen chemische toestanden ben maar mijn toekomstige buren te vriend wens te houden, zou ik opteren om via aanplantingen buiten de bouwzone de onkruiden te beperken in hun groei. Ik las reeds van aardappelen planten in die zones, maar zijn er nog andere groenten of planten die ik zou kunnen planten met hetzelfde effect namelijk dat zij het onkruid minder kans geven tot overwoekeren?

Bedankt voor jullie suggesties !

Mvg,

 

Peter

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Vander Vennet
12/11/2012 - 22:32

Aardappelen zijn een heel goede keuze als eerste teelt, omdat dit de grond los maakt voor volgende teelten en het onkruid grotendeels onderdrukt. Na het rooien moet je zeker opnieuw actie ondernemen, zoniet staat je terrein binnen de kortste keren weer vol onkruid!

Dan kan je bv. een groenbemester inzaaien, een flinke mulchlaag leggen, of een worteldoek.

Distels moet je vooral NIET uittrekken, of je krijgt er  3 in de plaats. Gewoon afsteken, daardoor gaat het overblijvende deel afrotten bij regen.

Voor vragen over eco tuinieren ga je beter naar de site v VELT.

grs

luc

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.