Onderzoek beleving ecologisch/duurzaam huis | Ecobouwers.be

U bent hier

Onderzoek beleving ecologisch/duurzaam huis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Dupont-5
10/12/2015 - 19:10

Hallo iedereen! 

Ik ben een studente Interieurarchitectuur aan de UHasselt en schrijf een paper over de integratie van duurzaam en ecologisch bouwen in het interieur. Voor deze paper onderzoek ik de beleving van een ecologisch huis met als doelgroep de bewoners zelf. 

Woont u in een ecologisch/duurzaam huis? Dan kan u mij helpen door deze korte enquête in te vullen: 
 https://nl.surveymonkey.com/r/RGSJZ2P

Heel erg bedankt! 

Gwen Dupont,
2 BaIar

1 Reactie

Reacties

afbeelding van davydd
14/12/2015 - 15:33

Beste Gwen,

 

De vraagstelling in de enquëte is nogal summier en voor interpretatie vatbaar. Wat versta jij onder een ecologisch/duurzame woning? Of waar ben je naar op zoek?

Is dit een ecologische/duurzame woning sowieso een LEW/passiefwoning?

Is een ecologisch/duurzame woning een LEW/passiefwoning, geïsoleerd met nagroeibare materialen?

Is een LEW/passief woning, maar met gebruik makende van "klassieke" isolatie materialen (pur, rotswol,...), in jouw ogen ook ecologisch/duurzaam? (= niet - ecologische materialen gebruikt, maar dan wel een laag E-verbruik...)

Is een klassiek geïsoleerde woning (zonder de nodige aandacht voor luchtdichting e.d. meer), maar met een dak vol zonnecellen, duurzaam/ecologisch in jou ogen?

Iis een niet/nauwelijks geïsoleerde woning, maar gebruikmakende van bvb. leempleister en natuurverven dan weer wel een ecologische wonning?

Afhankelijke van bovenstaande zal dit de leefkwaliteit heel sterk beïnvloeden, en dit onderscheid vind je niet terug in je enquëte...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.