onderdak+isolatie op bestaande constructie | Ecobouwers.be

U bent hier

onderdak+isolatie op bestaande constructie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bramdelfosse
01/02/2012 - 09:18

Beste,

Onze situatie is als volgt: we hebben een oude woning gekocht waarbij de dakbedekking moet vernieuwd worden, en waar de isolatie nog moet geplaatst worden. De bestaande dakconstructie is degelijk genoeg om te houden, maar zoals bij vele daken zijn de gordingen en kepers nu ook niet meer één ononderbroken recht vlak.
Het plan is/was om, eens dadakconstructie van binnen uitgedikt was tot 24 cm, hier cellulose in te blazen.
Nu zitten we een beetje in twijfel rond het onderdak. Door de grillige vorm raad de aannemer een onderdakfolie aan (deltamaxx plus). Om cellulose in te blazen wordt meestal gewerkt met celit of pavatex... Is het mogelijk om toch cellulose in te blazen met een onderdakfolie? maw, gaat deze niet uitzetten naar de pannen en pannelatten toe?

Andere opties zijn ook nog steeds mogelijk...

alvat bedankt

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Hobbes
01/02/2012 - 14:14

Als je met een onderdakfolie werkt, ga die bij het inblazen inderdaad uitbollen tot tegen de panlatten. De functie van uw stoflatten (water- en stofafvoer van boven naar beneden) valt dan weg. Maar een folie is uiteraard heel wat goedkoper dan onderdakplaten.
Bij onderdakplaten genre celit/pavatex/gutex heb je dat niet, bovendien isoleren (t is maar 2à3 cm maar toch) die platen ook nog eens de houtconstructie langs buiten.
Vaak werken dakwerkers altijd met hetzelfde product als onderdak. Vraag eens een dakwerker die veel met onderdakplaten werkt. Als die ook een probleem ziet voor plaatwerk, dan zul je de overweging moeten maken om het houtwerk een beetje uit te vlakken of om folie te gebruiken.
Denk eraan, een dak doe je waarschijnlijk maar 1 keer. Dus 24cm vind ik zeker ok, maar zeker niet overdreven van isolatie. En een oude structuur moet ook al die nieuwe lasten (isolatie, afwerking etc, snel een paar ton) kunnen rechthouden. Dus het houtwerk moet echt ok zijn, niet een beetje...

Veel succes!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.