onderdak details | Ecobouwers.be

U bent hier

onderdak details

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tom s
11/04/2012 - 22:06

Ik ga binnenkort mijn oude lekke onderdakfolie vervangen door onderdakplaten, type Celit. Ik heb na wat rondsurfen op dit en andere fora besloten om er toch ook maar een onderdakfolie overheen te leggen ( beschadigingen, beesten, ... ).

Wat ik nog nergens ben tegengekomen is het eventueel gebruik van nageldichtingsband onder de tengellatten, zoals de Naidec van Proclima. Wat denken jullie, is dit overbodig? Kost toch ook weer ongeveer 1 euro/m, een paar honderd meter tengellat - tikt weer bij.

Wat zijn de meningen hierover? Dat dit zeker geen kwaad kan, weet ik ook wel, maar is het echt noodzakelijk of eigenlijk overbodig ...

mvg

Tom S 

2 Reacties

Reacties

afbeelding van robin demey
13/04/2012 - 02:04

En onderdakplaten en folie en dan nog eens nageldichtingsband? Ik zou enkel de platen nemen.

Indien je het niet vertrouwd mss nog de folie. Maar het nut van nageldichtingsband zie ik niet.

afbeelding van bertvdg
13/04/2012 - 06:34

 Zo'n nageldichtingsband is overkill, geen één dakwerker gebruikt dat.

 

Ik ga zelf ook een onderdakfolie over mijn onderdakplaten leggen als extra zekerheid. Kost 2x niets en is niet veel extra werk. Terwijl je de plaaten aan het leggen bent leg je de folie er gewoon mee op voor je de stoflatten vast schiet.

 

Het is normaal gezien niet nodig om een onderdakfolie te voorzien tenzij je een dak hebt met zeer lage helling. Maar als ik zie hoe mijn OSB platen hier zijn toegekomen met hier en daar een beschadigde tand/groef vraag ik me af hoe het met gevoeligere houtvezelplaten zal zijn.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.