Onder de vloerplaat isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

Onder de vloerplaat isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
03/08/2007 - 20:39

Hey allen,

Omdat ik hier niet meer vind dan oude informatie schrijf ik deze post.

Ik was er aan het denken om de vloerplaat die normaal plat op het zand ligt te isoleren. Het isolatie materiaal moet dan neem ik aan druk vast zijn?

Hebben jullie dit gedaan en zo ja, welk materiaal en als je toch bezig bent waarom dit soort materiaal :)

Alvast bedankt,

Roberto

3 Reacties

Reacties

afbeelding van guido-13
03/08/2007 - 21:28

ik heb dit gedaan met de hoogste graad van drukvastheid, eerst een folie van 20 honderste, dan 2 lagen gekruist op elkaar als het even kan van 4 cm drukvaste isolatie, met daarop een folie van 10 honderste millimeter, en niet te vergeten de randisolatie voor de vloerplaat, 2 cm, bij vloerverwarming is later uitzetvoeg met 1 cm ruimschoots genoeg, van de rol (15 cm) kan ook, zo heb ik het gedaan, je bouwmaterialen handel kan zeker ook info geven, althans bij ons.

afbeelding van geert-19
04/08/2007 - 20:38

Wat ik gadaan heb ONDER mijn vloerplaat is 40-50 cm argex gespoten (jawel , op een uurtje werd 30 m3 gelost , fluitje van een cent), beetje effen leggen , dan enkele emmers cementmelk erover (de eerste 10 cm worden dan gestabiliseerd en beloopbaar) en dan mijn vochtfolie erop, staalmatten en dan betonplaat gegoten. Zelf wel enkele helpers voorzien voor het bedienen van de slang bij het opspuiten.
meerkost argex ong 1000 euro.

afbeelding van guido-13
05/08/2007 - 08:35

volgens mij zeker zo goed, want mischie weet niet ieder dat argex ook een goede isolatie is maar nu wel voor de genen die het nog niet wisten, dus je vloeropbouw zal zeker zo goed zijn als boven beschreven, maar je beschreef het reeds zelf je 40 à 50 cm argex zal ongeveer overeenkomen met de 10 cm isolatie die onder mijn vloerplaat zit, meerkost zal tegenover mij ook niet zoveel zijn, isolatie kost ook geld, die je later op lange termijn terug verdiend als je moet stoken, zeker vermelden als je je verwarming laat berekenen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.