Onafhankelijke instantie onderzoekt kwaliteit van de zonnepanelen over de hele wereld | Ecobouwers.be

U bent hier

Onafhankelijke instantie onderzoekt kwaliteit van de zonnepanelen over de hele wereld

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

17/08/2011 - 22:57

12 Reacties

Reacties

17/08/2011 - 23:08

Beste mensen,

 

Ik plaats deze link ter info....

 

Photon geldt als de bijbel van de zonnepanelen, is een onafhankelijke instantie die de belangen van de consument verdedigt.... een beetje zoals Test Aankoop bij ons, maar dan enkel voor zonnepanelen. Het is een Duitse onderneming die honderden panelen test op een veld waar elk merk onder dezelfde oriëntatie en inclinatie worden opgesteld, dezelfde weersomstandigheden ondergaan en wat blijkt.... onze SPS panelen, ZN Shine panelen blijken de beste ter wereld, op de tweede plaats na de Nex Power Technology panelen ( = amorf paneel) .... Wij zijn enorm blij dat deze rezultaten bevestigen wat wij in onze verkoopsgesprekken steeds hebben aangekondigd: dat onze panelen van uitzonderlijk hoge kwaliteit zijn...

Beleefde groeten,

jeanmarie [at] sps [dot] be

 

17/08/2011 - 23:14

 alhoewel de lijst vrij uitgebreid is zie ik toch wel een aantal belangrijke spelers die blijkbaar ontbreken in het lijstje (of ik kijk erover) zoals sanyo , sunpower , ... 

17/08/2011 - 23:32

grappig ;-)

18/08/2011 - 08:40

Inderdaad heel goed gevonden en het enige juiste antwoord op " onafhankelijke adviezen" van verkopers.

Dit forum geraakt er ondertussen onder bedolven " bezoek mijn site" .......

17/08/2011 - 23:30

Was mij ook opgevallen, alles hangt er blijkbaar vanaf onder welke fabrikatienaam ze worden gemaakt, en niet onder de naam waaronder ze op de markt worden gebracht.... SPS paneel = ZN Shine fabrikant, Schucco staat er ook niet tussen, maar dat is net als SPS ge-labled... als je begrijpt wat ik bedoel....

Of zijn er bepaalde merken die bewust hun panelen niet door Photon willen laten testen...?

 

Beleefde groeten,

18/08/2011 - 09:32

 Photon is ook niet zo onafhankelijk als je zou denken hoor. Ze halen hun inkomsten vooral uit reclame en sponsering van...fabrikanten.

20/08/2011 - 06:34

 Inderdaad, waarom wordt hier niet tegen opgetreden en dit bericht verwijderd? Overal waar het woord zonnepaneel in voor komt staat dit bericht...dat zegt ook al genoeg over het bedrijf in kwestie, schandalig.

20/08/2011 - 18:00

Waarom er niet tegen opgetreden wordt ?

Hoeveel reacties zijn er hier van belanghebbenden , mensen met ( al dan niet verdoken )commercieêle belangen ?

Hoeveel reacties dus van " bezoek mijn site " ?

Wanneer mag het wanneer niet ?

Misschien ook een debat waard ?

 

21/08/2011 - 00:04

Offtopic: Al aan gedacht dat deze posts in het weekend geplaatst werden? Benjamin heeft ook recht op z'n vrij weekend. Het forum zou gewoon beter af zijn met meerdere -vrijwillige- moderators, zoals de meeste forums werken.

21/08/2011 - 07:04

 @grommer:

Dit forum kan idd wat aanpassingen gebruiken waar o.a. enkele moderators deel van uitmaken.

23/08/2011 - 22:45

geen commentaar meer....

voor mijn part mag deze post gedelete worden....

maar delete dan ook al de larie en commentaar, al de onzin die op verschillende forums wordt geschreven door leken en mensen die er niets van kennen..... of betweters die denken dat ze alles beter weten  ;-)

Beleefde groeten,

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.