ombouw oude gietijzer kachel | Ecobouwers.be

U bent hier

ombouw oude gietijzer kachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

03/09/2009 - 19:07

Ik heb een zeer mooie oude gietijzeren kachel staan die ik eventueel zou willen gebruiken in mijn -te verbouwen- woning. De kachel zelf is van het 'duveltjes' type maar ongeveer 1.70 hoog (ik vermoed om een loods te verwarmen) en bestaat uit zware ringen die op mekaar passen. Ik zou hem willen optimaliseren: herstellen, nieuwe rooster en eventueel aanvoerkanalen voor lucht bouwen, indien mogelijk zelfs afvoer via 'finoven' principe en/of inbouwen warmtewisselaar om daarenboven warm water te hebben.

Is er iemand die:
1.ervaring heeft met het materiaal?
2. weet hoe ik er een optimale verbranding én warmterecuperatie uit krijg?

1 Reactie

Reacties

04/09/2009 - 23:20

 

Zo’n gietijzeren kachel en een finoven zijn in bijna ieder opzicht volledig tegenovergestelde kacheltypes. Trachten om te bouwen is daarom eigenlijk zinloos.

 

Dirk Bauwens

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.