Nu ventillatieroosters, later balansventillatie ? | Ecobouwers.be

U bent hier

Nu ventillatieroosters, later balansventillatie ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jeroen-21
01/03/2007 - 09:44

In ons huisje zouden we volgend jaar een aantal ramen willen vervangen door houten ramen met 1.1 glas (of beter). Ook zouden we in die 3 ramen (totale breedte 3m) ventillatieroosters met ingebouwde screens willen voorzien.
Over een kleine 10 jaar zouden we dan grondig willen verbouwen (maar niet die gevel waar we nu de ramen vervangen) en dan wil ik de optie openhouden om een ventillatiesysteem D te voorzien. Is er dan een oplossing mogelijk waarbij de ventillatieroosters dicht te maken of moet dan de hele opbouw (met screens) eruit en dichtgemaakt worden(waarbij ik me dan afvraag of het geen zotte kosten zijn om nu die ventillatieroosters te voorzien)?

Of is er een beter oplossing denkbaar ?

Groeten,

Jeroen

3 Reacties

Reacties

Jeroen,

Plaats een beter isolerend raamkader met vleugels die open kunnen, liefst met driedubbel glas erin, Ug 0.5 tot 0.8.
Op deze wijze kan jij enkel tientallen minuten per dag verluchten, als jij het wilt.
Je ziet heel goed dat je ramen open staan, en alzo ga je die ook vlug terug gaan sluiten.

Koop aub geen ramen met gaten erin, waardoor het naar hartelust naar binnen waait en zelfs als ze dicht zijn, zijn het nog steeds koudebruggen in je raam.
Voor de meerprijs die jij betaald voor je gaten in je ramen, en je koudebrug, voor datzelfde geld heb je ook een beter raam met beter glas.

En achteraf kan je nog steeds je balansventilatie zetten.
Zorg er dan wel voor dat je zo weinig mogelijk luchtlekken hebt in je woning.
Begin daarom met je nieuwe ramen goed in te bouwen en zeker deze af te tapen.

Groeten,

Lucien

afbeelding van jeroen-21
13/03/2007 - 09:43

Lucien, bedankt voor je advies.

Ik neem aan dat screens ook bestaan zonder ingebouwde ventillatieroosters. Als er iemand ervaringen heeft hoor ik ze graag (eventueel via mail als het niet gewenst is van reclame op het forum te zetten) bedankt

afbeelding van wout-3
13/03/2007 - 14:04

Jeroen,

screens kan je bovenop je raam plaatsen. Het bakje waarin het doek oprolt kan achter de dagkant worden weggewerkt, zodat je er langs buiten zo goed als niets van ziet. Langs binnen moet dit kastje natuurlijk wel bereikbaar zijn, een beetjezoals een rolluikkkast, voor eventuele herstellingen of vervanging van het doek.

Wij hebben ervoor geopteerd om de kastjes voor de screens vooraan op het raam te monteren, omdat ik schrik had dat ik de zaak anders heel moeilijk luchtdicht zou krijgen. Langs de buitnzijde zie je dus het bakje hangen. Misschien esthetisch iets minder, maar 100 % luchtdicht en steeds makelijk bereikbaar langs buiten.

Zie http://users.pandora.be/dewachter/Bouw/slides/225.html

Wout

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.